Novosti

Prvo službeno sportsko natjecanje na novom igralištu na budućem SRC-u Lančić-Knapiću

Ponedjeljak

DŠR Lančić – Knapić, LOGO LILLARD i ČEH LEH MEH tri su prvoplasirane ekipe prvog službenog sportskog natjecanja (u haklu, 3 na 3) održanog na novom kombiniranom sportskom igralištu na budućem SRC-u Lančić-Knapić u subotu, 3. srpnja. 

Osim njih, sezonu ljetnih natjecanja otvorile su i ekipe HSF, The Underdogs i Danas okupljeni. Svi oni su se, zajedno s domaćinima, nakon završenog natjecanja i primljenih nagrada organizatora i sponzora, ostali družiti u ležernijoj atmosferi pod suncobranima. 

A na samom početku je sve okupljene goste, natjecatelje, predstavnike mjesnog odbora  i članove društva u ime organizatora pozdravio Vinko Harjač, predsjednik DŠR-a Lančić- Knapić.

-U svojih 35 godina naš DŠR se afirmirao kao jedna od najboljih udruga koje djeluju u sklopu Hrvatskog saveza sportske rekreacije Sport za sve. Gotovo da nema sporta i natjecanja u čijoj se organizaciji nismo okušali. Naša krunska manifestacija bila je organizacija Hrvatskog ženskog festivala u sportskoj rekreaciji koji je okupio 33 ekipe s 350 natjecateljica iz cijele Hrvatske, a o kome se još danas govori kao o najbolje organiziranoj manifestaciji te vrste u Hrvatskoj – istaknuo je Harjač te kazao kako je ovo hakl službeni početak sezone natjecanja na ovom igralištu.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Milorad Batinić; pozdravljajući domaćine i natjecatelje te se s nostalgijom prisjećajući sada starijih generacija koje su na jednak način  haklale, poželio je da ovo bude tek prvi u niz sportskih susreta koji će se ovdje odsad održavati.

-Kompletna dokumentacija za prijavu projekta SRC-a Lančić-Knapić na EU fondove je dovršena. Kao što vam je poznato, on obuhvaća i gradnju objekata i prateće infrastrukture, a bit će javno prezentiran – poručio je Batinić te ekipama poželio dobar hakl.

Manifestaciji su se pridružili i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, tajnik Zajednice sportskih udruga Boris Gotal i novoizabrani predsjednik MO-a Lančić-Knapić Ivan Friščić.

Spomenimo također da je u pauzi prije odigravanja polufinala održano natjecanje u pogađanju trica, gdje se prijavilo 19 natjecatelja. 

Najuspješniji u prvom krugu bacanja bili su Hrvoje Lančić i Damir Fodrek koji su pogodili tri trice od pet bacanja, da bi na kraju pobijedio Lančić koji je u pripetavanju pobijedio Fodreka pogodivši dvije trice od pet pokušaja, dok je Fodrek pogodio samo jednu. Pobjednik Hrvoje Lančić nagrađen je peharom i „gajbom“ pive.

Rezultati natjecanja su u privitku.

print