Novosti

U subotu, 3. 07., prvo službeno natjecanje na novom igralištu u Lančić-Knapiću; SRC ide na Mjeru 7.4.1.

Četvrtak

Društvo za športsku rekreaciju Lančić-Knapić u subotu, 3. srpnja (početak u 14 sati), na novom kombiniranom sportskom igralištu na budućem SRC-u organizira prvo službeno natjecanje – bit će to turnir u haklu 3 na 3.

Iako je na igralištu dosad održano nekoliko sportskih događanja, ali pod ograničavajućim epidemiološkim mjerama, nakon poboljšanja situacije domaćini sada u novu sezonu kreću odigravanjem prvog službenog košarkaškog turnira na koji očekuju dobar odaziv.

U cilju pripreme za aktivno sportsko ljeto na ovom igralištu, proteklih dana gradska je uprava naručila radove na poravnavanju terena i uređenju okoliša igrališta.

Radove je izvršio Ivkom d.d. i oni su financirani iz gradskog Programa održavanja za 2021. godinu.

Konačno je raspisan i natječaj koji se dugo očekivao (za operaciju 7.4.1. – Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezane sadržaje) pa je Grad Ivanec u suradnji s Poslovnom zonom Ivanec i Projektnim uredom za EU fondove počeo s prikupljanjem potrebne dokumentacije za prijavu projekta SRC-a Lančić-Knapić na ovaj EU natječaj.

Podsjećamo, na budućem SRC-u Grad je sagradio kombinirano sportsko igralište za mali nogomet, košarku, rukomet, odbojku i badminton, a sada kreću i daljnje planirane aktivnosti na ovome projektu.

Konkretno, na natječaj za operaciju 7.4.1. kandidirat će se gradnja sadržaja predviđenih glavnim projektom, a to su igralište za odbojku na pijesku, dječje igralište na travi, nadstrešnica, sanitarni čvor, pješačka i biciklistička staza oko bajera, asfaltirano parkiralište i dr.

Predviđeno je i izmuljivanje Matišićevog bajera te uređenje vodenih površina za sportski ribolov i sl.

print