Novosti

IVANEČKI KOTLIĆ Kuhala rekordna 41 ekipa s više od 400 sudionika, skuhano više od 1.500 l gulaša

Ponedjeljak

Sjajna atmosfera vladala je u subotu na Ivanečkom kotliću, natjecanju u kuhanju gulaša u kotliću koje je organizirao Grad Ivanec u povodu proslave Dana grada. Pod suncobranima u hladu velikih stabala na bivšem prometnom poligonu kod Osnovne škole, kuhala je rekordna 41 ekipa u čijem je  sastavu bilo više od 400 članova!

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Milorad Batinić:

- Nismo se sastali pune dvije godine i svi smo se zaželjeli ovakvih druženja. Sve ekipe ističu da je ovaj poligon prvorazredna lokacija za Kotlić i da svi imaju više hlada te manipulativnog i parkirnog prostora pa odmah možemo najaviti da ćemo i kuharsko druženje 2022. godine održati ovdje – poručio je gradonačelnik.

Manifestacija je bila humanitarnog karaktera, a sav prikupljen prihod – 17.800 kuna - uplaćen je za akciju „Pomognimo Mladenu Kušenu u nabavi invalidskog pomagala“, koju je pokrenula Zaklada Grada Ivanca.

Mladen, koji je i ove godine bio član svoje ekipe, Ropasa, tom je prilikom zahvalio na odazivu svim građanima i ekipama. Na iskazanoj humanosti zahvalu je uputila i upraviteljica zaklade Lidija Kozina. Na Kotlić je svratio i Ivan Vugrinec, vlasnik Mesnica Vugrinec, generalnog sponzora manifestacije, koji je svakoj ekipi osigurao po 3 kg mesa i druge namirnice za kuhanje.

- Ugodno sam iznenađen brojem ekipa i atmosferom koja ovdje vlada. I dalje ćemo pomagati ovakve akcije, bitno je da možemo i želimo pomoći – poručio je I. Vugrinec.

 Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Josip Kelemen (šef kuhinje KTC-a Ivanec), Ljiljana Sedlanić (šefica kuhinje Hotela Trakošćan) i Biserka Hranić (šefica kuhinje Osnovne škole Ivanec) odabralo je deset najboljih gulaša.

Pobjednički naslov i prvu nagradu (kotlić od 20 litar i „zlatnu“ kuhaču) osvojila je ekipa MM Projekta iz Ivanca. Druga nagrada (kotlić od 10 l i „srebrna“ kuhača) pripala je ekipi UDVDR-a i HVIDRA-e Ivanec, dok je kotlić od 6 l i „brončanu“ kuhaču osvojila ekipa Beverly Hillsa s ivanečke Gmajne. Kotlići su poklon Grada Ivanca, a kuhače donacija Stol interijera Mladena Canjuge.

Ostalih sedam nagrada osvojile su ekipe Susjedstvo (stanari iz Preradovićeve), Karate klub Ivanec, Šumski zec Margečan, Udruga umirovljenika Ivanec, Elektra Ivanec, Krešimir Futura i Fauna Ivanec.

Nagrade su osigurali i Poljoprivredno poduzeće Ivanec, Udruga vinogradara i vinara Peharček, Chibo Centar Ivanec, Učenička zadruga Korpica OŠ Kamenica, Poslovna zona Ivanec te mlin Stjepana Friščića iz Prigorca. Poduzeće Krešimir Futura je sve koji su željeli častilo kavom, kapučinom i čokoladom. Udruga Peharček je na posebnom štandu podijelila više od 100 litara vina!

Procjenjuje se da se skuhalo i pojelo najmanje 1.500 litara gulaša! Grad je organizirao i zabavni program – kod svake ekipe svirali su Faringaši iz Prigorca, a program je vodila Andreja Loparić.

Uz gradske službe koje su odradile opsežan organizacijski posao za ovu masovnu manifestaciju, zahvala na velikom angažmanu ide i djelatnicima Ivkoma d.d., Projektnom uredu Grada Ivanca te volonterima Kluba mladih Ivanec.

print