Novosti

Grad Ivanec, Poslovna zona, Turistička zajednica i 20-ak gospodarstvenika na 7. gospodarskom sajmu u Varaždinu

Ponedjeljak

I ove su godine Grad Ivanec, Poslovna zona Ivanec, Turistička zajednica grada Ivanca te dvadesetak ivanečkih poduzetnika, obrtnika, OPG-ova i privatnih iznajmljivača sudjelovali na Gospodarskom sajmu u Varaždinu.

Sajam, 7. po redu, održan je proteklog vikenda na Kapucinskom trgu gdje se okupilo više od 100 izlagača s područja Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Vukovarsko-srijemske županije.

Na otvorenju sajma predstavnicima Grada i Zone pridružili su se Boris Jagetić Daraboš iz Turističke zajednice grada Ivanca, Branko Putarek ispred Poljoprivrednog poduzeća Ivanec,Miran Bojanić Morandini iz Turističke zajednice Varaždinske županije te Jadranka Gužvinec, vlasnica kuće za iznajmljivanje  Odisea Hill House

U sklopu svojih mjera definiranih za poticanje i razvoj poduzetništva, Grad Ivanec je pokrio financijske troškove sudjelovanja na Sajmu, dok je Poslovna zona Ivanec, zajedno sa svojim specijaliziranim odjelom  - Projektnim uredom za EU fondove, osigurala svu logističku i operativnu pomoć u osmišljavanju i izradi zajedničkog  promotivnog materijala i načina izlaganja te dežurstvo. Svi izlagači na sajmu su se predstavili svojim proizvodima ili promo materijalima.

Takav način rada samo je jedan od segmenta koje Grad Ivanec primjenjuje kroz standarde stečene u postupku certificiranja (BFC) čiji je cilj stvoriti povoljno poslovno okruženje za lokalnu poduzetničku zajednicu i sve potencijalne nove investitore u Ivancu te afirmirati gradsku upravu kao učinkovitu potporu poduzetničkim inicijativama.

Poseban naglasak ove je godine stavljen na promociju turističkih potencijala Grada Ivanca te lokacije ivanečkog kraja kao turističke destinacije kontinentalnog turizma pa u skladu sa tim, i na privatne subjekte koji već posluju u turizmu. Na sajmu je predstavljen i inoviran turistički projekt Grada Ivanca „Rent a kliet“ te Program poticaja Grada Ivanca za razvoj turizma.

Uz Grad Ivanec, Poslovnu zonu Ivanec d.o.o. i Turističku zajednicu grada Ivanca na sajmu su se predstavili: IBS d.o.o., Izletište Jelenice j.d.o.o., Izletište i skijalište Jarki – Harjačd.o.o., Namještaj Rudy d.o.o., Tri projekt d.o.o.,  Foto Gecid.o.o. – Šumska vila, Stol – interijer d.o.o., Evina kuća, Studio Nexar d.o.o., M-fin usluge d.o.o., Tesla d.o.o., Lipi, obrt za ugostiteljstvo i usluge, Geenea d.o.o., DIV plastic d.o.o., Poljoprivredno poduzeće Ivanec d.o.o., Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica, Hotel Orion, OPG Branko Vidaček, Kućna radinost – ručni rad grbova Stevo Štetić, Odisea Hill House.

print