Novosti

Milorad Batinić i Marko Friščić pobjednici izbora za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Ivanca u mandatu 2021. – 2025.

Ponedjeljak

Građani grada Ivanca su odlučili: Milorad Batinić i Marko Friščić (nezavisni kandidati) pobjednici su izbora za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Ivanca u mandatu 2021. – 2025. godine!

U drugom krugu izbora oni su osvojili 2.647 ili 58,63% glasova birača, dok su njihovi protukandidati Zdenko Đuras i Elvis Gotal (HDZ/HSU) osvojili 1.868 glasova ili 41,37 glasova birača.

Ovom pobjedom M. Batiniću počinje teći peti mandat na ovoj dužnosti (od čega je četiri puta uzastopce biran na neposrednim izborima, direktnom voljom građana).

- Poštovani birači, hvala svima koji ste izašli na izbore, hvala na vašim glasovima, na podršci i na ukazanom povjerenju. Ono mi je pokazatelj da je većina birača prepoznala i nagradila rezultate dugogodišnjeg rada, pravce u kojem vodim razvoj Grada, ulaganja u ravnomjerni razvitak naselja te korektno obnašanje dužnosti, bez afera i „repova“ – poručio je gradonačelnik Batinić.

- Od danas samo nastavljamo raditi na realizaciji svega što je pokrenuto i u tom se dijelu ništa neće promijeniti, a pokrećemo i nove planove. U novi mandat ulazim ojačan novim, mladim i školovanim kadrovima, koji su svoj profesionalni i životni put vezali uz rodni Ivanec i ivanečki kraj – naglasio je Batinić.

- Tu mislim na svog zamjenika, mag. arhitekture Marka Friščića, te na mladu, suradničku ekipu koja je već tijekom dosadašnjeg vremena izrazila izuzetan entuzijazam i dala velik broj novih ideja i prijedloga o tome kako Ivanec graditi kao grad za mlade. Uvjeren sam da će kombinacija iskustva, znanja i stručnog vodstva s jedne, te novih ideja i energije koju donosi mlada generacija s druge strane, u idućim godinama rezultirati sjajnim rezultatima za Ivanec – zaključio je novi/stari gradonačelnik Milorad Batinić.

Na izbornoj pobjedi čestitke mu je uputio njegov protukandidat u drugom krugu izbora Zdenko Đuras.

print