Novosti

U POVODU DANA DRŽAVNOSTI Bijele ruže na spomen obilježje poginulim ivanečkim braniteljima

Petak

U povodu 30. svibnja, Dana državnosti, danas je polaganjem bijelih ruža odana počast poginulim ivanečkim braniteljima, ali i svim drugim poginulim i nestalim ratnicima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. 

Sjenama svih žrtava poklonili su se članovi obitelji poginulih branitelja s područja grada Ivanca, brojni predstavnici braniteljskih udruga, Policijske postaje Ivanec, pojedini čelnici političkih stranaka te izaslanstvo Grada Ivanca koje je predvodio gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Brankom Putarekom.

Podsjećajući da se Dan državnosti obilježava u spomen na konstituiranje prvog, demokratski izabranog višestranačkog Sabora 1990. godine, u kratkom obraćanju Batinić je naglasio i povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora za očuvanje hrvatskedržavnosti tijekom dugih stoljeća, u kojima je naš narod živio pod raznim nametnutim režimima.

-Nakon svih tih stoljeća, hrvatski narod ostvario je stoljećima sanjanu državnost. Sve ono što se dogodilo 90-tih godina dobro nam je poznato i krvavim je slovima upisano u povijest stvaranja mlade hrvatske države. Stoga smo se, u spomen na te dane, došli ponovno pokloniti sjenama naših poginulih branitelja, šaljući im na taj način poruku da ih nismo zaboravili te da ćemo se i dalje okupljati na tragu njihove žrtve položene za ideju države kakvu svi želimo – pravne, napredne, demokratske, socijalno osjetljive i moderne – poručio je Batinić.

Nakon što je poginulima odana počast minutom šutnje, gradonačelnik je u ime Grada, obiteljima poginulih, braniteljima, suborcima i svim građanina uputio čestitke u povodu Dana državnosti, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske.

print