Novosti

NA JAVNI POZIV GRADA IVANCA Privatni investitor iskazao interes za gradnju novog dječjeg vrtića u Radovanu

Srijeda

U cilju izgradnje novog dječjeg vrtića u Radovanu, Grad Ivanec raspisao je poziv svim zainteresiranim privatnim investitorima te ih pozvao da mu dostave iskaz interesa za gradnju vrtića po modelu osnivanja prava građenja.

A to znači da je Grad zainteresiranom investitoru spreman, pod iznimno povoljnim uvjetima, osigurati sve moguće olakšice i pogodnosti za gradnju vrtića.

Potvrđuju to i sljedeći podaci: prije svega, Grad je ulagaču pravo građenja na tri međusobno povezane nekretnine u Radovanu namijenjene za gradnju vrtića spreman ustupiti pravo građenja na rok od 99 godina.

Grad se obvezuje i urediti građevinsku parcelu na način da bude pogodna za početak gradnje, a snosit će i trošak priključenja budućeg objekta na električnu, vodovodnu i plinsku mrežu kao i troškove vodnog doprinosa.

Ono što je osobito važno jest i oslobođenje investitora od plaćanja komunalnog doprinosa, što nije mala stavka.

Grad se također obvezuje da će pokriti trošak gradnje septičke jame za vrtić.

Nadalje, Grad je za potrebe gradnje vrtića spreman o svom trošku izgraditi pristupnu cestu i asfaltirano javno parkiralište s 10 do 15 parkirnih mjesta za potrebe korisnika roditelja i zaposlenika.

Na javni poziv Grada Ivanca javio se privatni investitor koji je iskazao interes za gradnju novog vrtićkog objekta u Radovanu. Ono što sada slijedi jest raspisivanje službenog javnog natječaja za osnivanje prava građenja i zaključivanje ugovora s investitorom koji će nakon toga pokrenuti kompletan postupak vezan uz izgradnju novog vrtića.

Inače, Grad Ivanec trenutačno sufinancira smještaj 48 djece u područnom odjelu Dječjeg vrtića Ivančice u Radovanu te smještaj 41 djeteta iz toga kraja u druge dječje vrtiće.

print