Novosti

UDRUGA NADA I POSLOVNA ZONA IVANEC Sudjelujte na radionici o društvenom poduzetništvu i inovacijama za mlade (24.05.)

Utorak

U ponedjeljak, 24. svibnja u 13 sati, preko Zoom aplikacije održat će se radionica na temu: Društveno poduzetništvo i inovacije usmjerene mladima.

Riječ je o radionici koju Udruzi Nada Ivanec sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu odobrenog trogodišnjeg programa „Udomiteljstvo potaknimo, djecu osnažimo“.

Edukaciju će za sve zainteresirane održati direktorica Poslovne zone Ivanec mr.sc. Lana Labaš te zaposlenici Projektnog ureda za EU fondove.

Radionica je namijenjena udrugama, ali i svim mladima, s posebnim naglaskom na mlade koji izlaze iz sustava školstva te mlade koji su korisnici usluga Udruge, a dolaze iz obitelji u riziku.

Radionica će biti vrlo korisna i praktična za poduzetnike početnike, ali i za postojeće poduzetnike koji teže tome da svoje poduzeće razvijaju i pretvore u društveno poduzeće, koje je dugoročno održivo te je kao takvo budućnost gospodarskog i društvenog razvoja.

Kroz interaktivnu Power Point prezentaciju  sudionicima edukacija razložit će se pojam modernog društvenog poduzetništva, koje su njegove karakteristike, prednosti imogućnosti. Posebno će se razložiti segment društvenog poduzetništva u Hrvatskoj

Također, predstavit će se financijske mogućnosti za razvoj društvenog poduzetništva, smjernice te preporuke za daljnjinapredak, rast i razvoj postojećih i novih društvenih poduzeća.

Predstavit će se i globalni trendovi u segmentu društvenog poduzetništva kao i primjeri dobre prakse.

Predviđeno trajanje radionice je 90 minuta.

Navedena edukacija nastavak je vrlo uspješne i proaktivne suradnje Poslovne zone Ivanec d.o.o. i Projektnog ureda za EU fondova s jednom od najuspješnijih ivanečkih udruga,Udrugom udomitelja Nada. 

Ukupna vrijednost projekta u sklopu kojeg se održava navedena edukacija je 160.000 kuna, a u čijoj provedbi Udrugu kroz upravljanje projektom prati upravo Poslovna zona Ivanec d.o.o.

PROGRAM EDUKACIJE:

• 13:00 – 13:45  - Osnove društvenog poduzetništva; Edukacijska, savjetodavna i mentorska podrška društvenim poduzećima; Kako osnovati društveno poduzeće
• 13:45 – 13:50 – Pauza
• 13:50 – 14:35 - Financijska podrška društvenim poduzećima; Smjernice za uspostavljanje programa podrške društvenom poduzetništvu; Ključne preporuke za pružanje podrške društvenim poduzećima; Kako poslovati u društvenom poduzeću

Svi zainteresirani na radionicu se mogu prijaviti na e-mail: [email protected] ili [email protected] ili na broj telefona 042/645-435.

Prijavljenim sudionicima link za pristup edukaciji dostavit će Projektni ured za EU fondove pola sata prije početka.

print