Novosti

REALIZIRAN DOGOVOR ČAČIĆ-BATINIĆ-PODBOJEC Ambulantama Doma zdravlja u Ivancu i Radovanu donirani CRP uređaji

Četvrtak

U skladu s dogovorom na nedavnom radnom sastanku u Ivancu, varaždinski župan Radimir Čačić, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec danas su Domu zdravlja Ivanec i ambulanti u Radovanu donirali dva laboratorijska uređaja - CRP analizatore (C-reaktivni protein). 

Riječ je o uređajima vrijednim 51.000 kuna, čiju su nabavu Grad Ivanec i županijski Dom zdravlja financirali u omjeru 50:50.

U Ivancu je CRP analizator smješten u ambulantu posebnog dežurstva na 2. katu Doma zdravlja.

jime će se odsad moći služiti svi liječnici radnim danom te vikendom, kada privatni laboratorij ne radi, i to liječnici iz svih ordinacija, kako onih koje posluju u sklopu županijskog Doma zdravlja, tako i koncesionari.

U ambulanti u Radovanu donaciju je primila dr. Tihana Copak, dok je u Domu zdravlja Ivanec, u ime svih liječnika, na CRP uređaju zahvalila dr. Irena Ujlaki Piskač.

-Ovakav zajednički model nabave CRP uređaja, kakav smodanas inaugurirali u zdravstvenim ustanovama u Ivancu i Radovanu, ponudit ćemo i drugim lokalnim upravama. Ovo je izvrsna stvar pogotovo za dislocirane ambulante u udaljenim naseljima, gdje CRP uređaj na licu mjesta pruža mogućnost brze dijagnostike, bez potrebe da se pacijenti šalju dalje, do prvog laboratorija.– kazao je župan Čačić.

Gradonačelnik Batinić rekao je kako je nabava ovih analizatora samo još najnoviji primjer kojim Grad Ivanec u suradnji sa Županijom i županijskim Domom zdravlja, pokazuje kontinuiranu brigu o zdravlju građana.

- Prije 2,5 godine smo u suradnji sa županijskim Domom zdravlja, omogućili rad punkta posebnog dežurstva na 2. katu Doma zdravlja Ivanec i on je sada na raspolaganju pacijentima iz svih gradova i općina bivše Općine Ivanec subotom od 15 do 20 i nedjeljom od 8 do 20 sati - rekao je Batinić.

Također, Grad Ivanec je za potrebe Opće bolnice Varaždin kupio jedan respirator, a u tijeku su i dogovori s ravnateljem OBV dr. Nenadom Kudelićem o dolasku liječnika specijalista u Ivanec, koji bi na licu mjesta građanima pružali usluge specijalističkih pregleda, pa pacijenti više ne bi trebali putovati u Varaždin. 

  Ravnatelj Doma zdravlja VŽ Renato Podbojec upoznao je s namjenom CRP uređaja: 

-Radi se o jednostavnim, brzim i preciznim uređajima s ugrađenom kalibracijom, koji daju rezultate u manje od 15 minuta. Imaju mogućnost ispitivanja preko 30 parametara  (kardiološki testovi, hormoni, tumorski biljezi, praćenje šećerne bolesti, alergijsko testiranje, prisutnost infekcije, test na hepatitis..), uključujući i razlučivanje bakterijskih i virusnih infekcija. Time se u razmjerno kratkom vremenu liječniku omogućava postavljanje ispravne dijagnoze radi daljnje obrade – zaključio je ravnatelj Podbojec.

U privitku su i radna vremena ambulanti liječnika kojima jeomogućeno korištenje navedenih uređaja. 

 

RADNA VREMENA AMBULANTI

 

DOM ZDRAVLJA

 

OBITELJSKA IVANEC

Jaković Veronika dr. med. 

parni popodne - neparni ujutro

 

OBITELJSKA RADOVAN

Tihana Copak dr. med.

parni popodne - neparni ujutro

 

KONCESIONARI (prema obavijesti na njihovim vratima)

 

OBITELJSKA IVANEC

 

Buhin Herceg Slava dr. med.

uto / sri / pet - ujutro

pon / čet - popodne 

 

Obelić Zdenko dr. med. 

parni ujutro - neparni popodne

 

Hehet Kristina dr. med.

parni ujutro - neparni popodne

 

Rogina Ivica dr. med.

parni ujutro - neparni popodne

 

Kovačević Čehok Nevenka dr. med.

parni popodne - neparni ujutro

 

Carević Dijana dr. med.

parni popodne - neparni ujutro

print