Novosti

PARK DOBIVA CVJETNO RUHO Sade se bijele ruže, ružičasti rododendroni, plave i žute hortenzije, božuri…

Srijeda

Nakon što je isplanirana cijela površina glavnog gradskog parka, navezene zemlja, zasijana trava te uređena podloga za klizalište, sada su u tijeku i radovi koji će parku dati onaj najljepši, završni „glanc“.

Naime, naš park sada se „odijeva“ u cvjetno ruho.

Oko centralnog paviljona sade se ružičasti rododendroni, kojima odgovara hlad okolnih velikih četinjača (smreka). 

Nasuprot paviljona već su zasađene bijele ruže i drvenasti grmoliki božuri, dok su uz rubove parkovnih staza svoje mjesto već našle plave i limunski žute hortenzije.

Po cijelom parku su zasađeni i tzv. pokrivači tla, niske sitne  ruže (poput tepiha, u ružičastoj, crvenoj i bijeloj boji), koje cvatu cijele godine.

Prekrasna zelena površina, na kojoj su sada u punom cvatu tratinčice, neće se dirati, dapače, razmišlja se o tome da se najesen zasije još tratinčica, kao predivan prirodni ukras parka. I naravno, prava ljepota novouređenog parka doći će do izražaja kad nikne trava i ozelene se stabla.

Radove u parku danas je obišao gradonačelnik Milorad Batinić s resornim pročelnikom Stankom Rožmanom i suradnicima te na licu mjesta s hortikulturnom inženjerkom Natašom Fiolica razgovarao o načinu uređenja parka.

Vrijednost završnog uređenja parka sadnjom cvijeća i ukrasnog grmlja je 74.500 kuna, a Grad Ivanec radove je povjerio tvrtki Zeleni ured d.o.o. iz Zagreba.

print