Novosti

GRADONAČELNIK M. BATINIĆ U MARGEČANU Pripreme za drugu i završnu fazu radova na uređenju centra naselja

Utorak

S obzirom na to da su gradnjom i asfaltiranjem velikog sportskog igrališta u Margečanu završeni radovi u prvoj fazi te na pripreme za predstojeći nastavak radova u drugoj fazi, gradonačelnik Milorad Batinić se, u sklopu više radnih sastanaka koje je održao u tom naselju, susreo s domaćinima iz mjesnog odbora te s njima razgovarao o uređenju centra naselja, ali i o više drugih tema važnih za život ovog područja.

Gradonačelnika su dočekali dosadašnji gradski vijećnici iz ovoga kraja Danica Prašnjak i Josip Grđan, a pridružili su se i predsjednik Vijeća MO-a Margečan Zvonko Brežnjak te Dalibor Grđan, predsjednik susjednog MO-a Osečka, s kojim Margečan dijeli infrastrukturu, uključujući ceste i putove, groblje i dr., a čije je rješavanje od interesa za oba mjesna odbora.

Nakon što su obišli novosagrađeno igralište, Batinić je domaćine izvijestio o načinu na koje će ono biti uklopljeno u budući centar naselja.

- U fazi radova koja je pred nama uredit će se pješačke površine, šetnica, postavit će se nove klupe, šibom pleteni paviljon i ambijentalna rasvjeta. Također, uredit će se i dječje igralište sa spravama, jer Margečan je sada jedino veće mjesto koje još uvijek nema igrališta, ali i to ćemo uskoro riješiti – najavio je Batinić. Dakako, nakon toga će se cijeli prostor i hortikulturno urediti.

Boravak gradonačelnika u svom mjestu domaćini su iskoristili i za obilazak Ulice Biškupovec, u kojoj su, temeljem dogovora s Gradom, Hrvatske vode tehnički uredile i kamenom obložile potok koji je ugrožavao gradsku cestu.

Međutim, sada je zbog sigurnosti sudionika potrebno postaviti ogradu i na to su gradonačelniku pozornost svratili predstavnici MO-a. Gradonačelnik je najavio da će na teren poslati stručne službe kako bi se utvrdili parametri za podizanje ograde.

Razgovaralo se i o predstojećem uređenju groblja u Margečanu, o mogućnostima rješavanja kritičnih dijelova cestovnih dionica, o potrebi gradnje nogostupa od vodenice do raskrižja prema Osečkoj, o idejama za uređenje vodenice itd.

print