Novosti

SAJAM KNJIGA U petak, 23. 04., po simboličnoj cijeni kupite knjigu i pomognite u potresu razorenoj knjižnici u Petrinji

Utorak

Sve građane pozivamo da ovog petka, 23. travnja, dođu na Mali sajam knjiga u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Gustav Krklec te da kupnjom (po simboličnim cijenama) novih knjiga i knjižnih izdanja te pojedinih otpisanih knjiga pomognu obnovi fonda Gradske knjižnice i čitaonice u Petrinji, koja je teško stradala u razornom potresu i koja trenutačno svoju djelatnost obavlja u kontejnerskim objektima.

Mali sajam knjiga održava se u sklopu manifestacije Noć knjige 2021.

Pošto se predviđeni, širi program ne može održati zbog epidemiološke situacije, ivanečka Knjižnica osmislila je Mali sajam knjiga koji ove godine ima humanitarni karakter. Kao što je navedeno, sav prihod prikupljen prodajom knjiga uputiti će se petrinjskoj knjižnici.

Grad ustupio 182 knjige i 105 brošura

U Noć knjige uključuje se i Grad Ivanec, koji je Gradskoj knjižnici za ovu humanitarnu akciju poklonio 182 knjige iz otkupa i donacija, a riječ je u pravilu o novim izdanjima, među kojima su neka vrijedna i renomirana.

Također, Grad je za humanitarnu prodaju ustupio i 105 primjeraka brošura.

Knjižnica će u petak raditi od 13 do 20 sati, a posjetitelji sajma mogu se najaviti i preko e-preko maila, Instagrama i FB stranice, kako bi se izbjegle gužve. Cijene knjiga bit će simbolične, primjerene svakom džepu.

Spomenimo usto da se Noć knjige obilježava već desetu godinu za redom prigodnim programima diljem cijele Hrvatske, a u čijem je središtu naravno, knjiga. Tema ovogodišnje Noći knjige je Ljekovita moć knjige.

Zanimljivo: Izložba babuški

Zaštitno lice Noći knjige 2021. je Knjiguška –„pripovjedačica, ljekovitih priča krojačica, iscjeliteljica staroga kova što za svaku boljku nudi čarobna slova“!

Budući da je Knjiguška slična ruskoj babuški, Gradska knjižnica pripremila je i iznenađenje – malu izložbu babuški, kojom će vam približiti priču o najpoznatijem ruskom suveniru.

Priču o babuški (matrjoški) pripremila je prof. Mirjana Bračko, a bit će izložene babuške iz privatnih zbirki obitelji Matišić, Novak, Bračko, Jagić, Habek i Anje Kramarić.

Sajam otvoren do kraja travnja

- Nadamo se kako će zaljubljenici starih knjiga doći na svoje, a sigurni smo kako se u ponudi nalazi za svakog ponešto. Kako je 2021. godina proglašen Godinom čitanja u Hrvatskoj, i dalje ćemo se truditi promicati knjigu i čitanje kroz razne programe, imajući na umu važeće epidemiološke mjere – poručuju iz Gradske knjižnice.

I još jedna obavijest: Ako baš u petak nećete imati vremena svratiti na Mali sajam knjiga, ništa zato! Njegovo trajanje bit će produljeno do kraja travnja pa na nj možete svratiti kada vam bude odgovaralo.

print