Novosti

POZIV GRAĐANIMA GRADA IVANCA Od 12. do 14. 04. prijavite štete od mraza na poljoprivrednim kulturama

Ponedjeljak

Grad Ivanec poziva sve građane svog administrativnog područja da u vremenu od 12. do 14. travnja prijave štete koje je mraz (7.- 9. travnja) nanio njihovim poljoprivrednim kulturama.

Poznato je da je u prethodnom tjednu došlo do pojave mraza na području cijele Varaždinske županije, pa tako i na području grada Ivanca, koji je uzrokovao štetu na poljoprivrednim, a osobito na voćarskim i vinogradarskim nasadima.

Stoga se pozivaju građani da Gradu Ivancu radi prijave nastale štete kako bi se moglo utvrditi postojanje uvjeta nužnih za podnošenje prijedloga za proglašenje prirodne nepogode za područje grada Ivanca.

Teren će obići i članovi Povjerenstva za prirodne nepogode.

Štete se prijavljuju na zakonom propisanom Obrascu PN koji mora biti popunjen u cijelosti, a uz Obrazac PN se obavezno prilaže:

  • preslika osobne iskaznice i
  • preslika kartice tekućeg računa.

U obrascu PN nužno je navesti za svaku kulturu površinu na kojoj se nalazi, broj stabala ili trsova te postotak oštećenja pojedine kulture te MIBPG broj.

S obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom korona virusa,  pozivaju se oštećenici da Obrazac prijave štete (PN) dostave putem e-mail-a: [email protected] ili predajom u poštanski sandučić na ulazu u Gradsku vijećnicu Grada Ivanca, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, od 12.04. do 14.04.2021. godine

Povezani dokumenti

print