Novosti

IVKOM d.d. Danas je službeno počeo rad gradske tržnice Ivanec u proljetnoj sezoni

Srijeda

Kao i prethodnih godina, Ivkom d.d. i ove je godine proveo sve redovite pripreme za službeno proljetno otvaranje gradske tržnice u Ivancu koje uvijek počinje 1. travnja, kada se na njoj intenzivira tzv. zelena prodaja, a koja je vezana uz sezonsku prodaju presadnica cvijeća i povrća.

No, kako je u Ivancu tradicionalni sajmeni dan srijeda, tržnica je za rad u novoj sezoni službeno otvorena danas.

Rad tržnice zasad se odvija u blažim uvjetima (punktovi za pranje i dezinfekciju ruku, obavezne zaštitne maske, nadzor nad držanjem propisane distance od dva metra), u skladu s propisima Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Međutim, s obzirom na pogoršane epidemiološke trendove te velik porast broja oboljelih osoba, prema dostupnim informacijama nije isključeno da bi Stožer vrlo brzo mogao donijeti i strože propise i mjere koje tržnice moraju ispuniti za rad u epidemijskim uvjetima.

S obzirom na navedene trendove, svi koji borave na tržnici mole se da se pridržavaju propisanih mjera zaštite i samozaštite.

-Ukoliko marite za kvalitetu, a uz to želite i pomoći domaćim proizvođačima koji se nalaze u teškoj poziciji zbog jeftine inozemne konkurencije i epidemije COVID-19, onda ćete se orijentirati na domaće namirnice i posjetiti ivanečku tržnicu! – poručuju iz Ivkoma d.d.

Kao i prošle godine prilikom otvaranja tržnice u proljetnoj sezoni, i ove je godine u tržničkom krugu postavljen ekološki WC.

Iako je upravo WC tema kojom su neki proteklih dana bombastično otvorili svoje političke kampanje, iz Ivkoma d.d. poručuju da je takva politička galama bezrazložna jer je postavljanje WC-a uobičajena praksa početkom travnja (bio je postavljen i lani) te da je on otvoren svim korisnicima u radno vrijeme tržnice.

Sanitarni čvor se redovito čisti i pojačano dezinficira, a o tome brigu vodi tvrtka koja ga postavlja.

print