Novosti

SAT ZA PLANET ZEMLJU – PRIDRUŽITE SE! U subotu na jedan sat ugasite svjetla za planet Zemlju!

Petak

Grad Ivanec u subotu se, 27. ožujka, šestu godinu za redom pridružuje svjetskoj akciji Sat za planet Zemlju.

Toga će dana od 20.30 do 21.30 sati biti ugašena javna rasvjeta od rotora u Malezovoj ulici do rotora u Varaždinskoj (dio Malezove, dio Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova do raskrižja s Cesarčevom, dio Vukovićeve, Augusta Šenoe, dio Ulice kralja Tomislava, Ulica braće Radića, dio Gundulićeve, dio Zelenog dola, dio Jezerskog puta, Jagićeva, Varaždinska).

Bit će ugašena i rasvjeta od semafora do Caritasova doma (Ulica Vladimira Nazora, dio Rajterove, dio Bistrice, Kukuljevićeva, dio Vinogradske),  kao i rasvjeta na crkvi Sv. Marije Magdalene u Ivancu.

S obzirom na to da je akcija posvećena klimatskim promjenama i ekološkim problemima diljem svijeta, sudjelovanjem u njoj Grad Ivanec želi dati i svoj doprinos u očuvanju našega planeta te ujedno javnosti poslati poruku da svi zajedno moramo voditi računa o resursima koje trošimo.

Svi svjedočimo brojnim ekstremnim nevoljama kao što su katastrofalni požari, poplave, porast temperatura, onečišćenost vodotoka i prirode, ali i pojavi novih zaraznih bolesti.

A sve to povezano je s klimom i ima izravan utjecaj na čovječanstvo.

Stoga pozivamo i sve građane grada Ivanca da se uključe u ovu najveću svjetsku volontersku akciju za zaštitu okoliša te da se istodobno virtualno pridruže Zoom događaju čiji je moto „Pokreni se za planet“, a koji će se održati u vrijeme Sata za planet Zemlju, od 20.30 sat nadalje.

print