Novosti

RADNI SASTANAK ŽUPANA R. ČAČIĆA I GRADONAČELNIKA M. BATINIĆA Dogradnja Osnovne škole Ivanec je neupitna

Srijeda

Dogradnja zgrade Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, mogućnosti poboljšanja i unapređenja zdravstvene zaštite svih korisnika usluga Doma zdravlja Ivanec te modernizacija lokalnih cesta (kojima upravlja ŽUC) na administrativnom području grada Ivanca bile su teme današnjeg radnog sastanka župana Varaždinske županije Radimira Čačića i gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića. 

Sastanak je održan u Gradskoj vijećnici Ivanec, a u njegovu radu aktivno su sudjelovali i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački, a nazočili su mu i zamjenici ivanečkog gradonačelnika Lidija Kozina i Branko Putarek.

Nakon postizanja vrlo konkretnih dogovora po spomenutim pitanjima, nazočni su obišli Osnovnu školu Ivanec, gdje ih je dočekao ravnatelj Damir Jagić. Obišli su i lokalnu cestu Ivanečki Vrhovec – Salinovec, jednu od lokalnih cesta koja je u vrlo lošem stanju i vapi za rekonstrukcijom, a gdje ih je dočekao gradski vijećnik Stjepan Hudoletnjak.

-Iznimno sam zadovoljan dogovorom koji smo postigli na današnjem sastanku. Sudeći po najnovijim informacijama, dogradnja Osnovne škole Ivanec ide i taj projekt će se realizirati. Dogovorili smo i konkretan model kojim ćemo zajedničkom nabavom specijalističke opreme poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite korisnika usluga svih ambulanti u Domu zdravlja Ivanec te u ambulanti u Radovanu. Također, u tijeku su i dogovori o tome da u Domu zdravlja Ivanec omogućimo usluge pojedinih specijalističkih pregleda zbog kojih građani sada moraju putovati u Varaždin – rekao je Batinić.

-Vrlo sam zadovoljan i dogovorom o načinu rješavanja problema modernizacije lokalnih cesta koje su u vrlo lošem stanju. Po tom pitanju predložio sam županu Čačiću i ŽUC-u model koji smo razradili u Gradu, a koji podrazumijeva višegodišnji program modernizacije (od 2021. do 2025. godine), uz novčano učešće Grada Ivanca, i drago mi je da je župan Čačić potvrdio da će nas ŽUC na godišnjoj razini financijski pratiti – izjavio je M. Batinić.

Medijima se obratio i župan Radimir Čačić:

-Dogradnja Osnovne škole u Ivancu je neupitna! Riječ je o zadatku „teškom“ 40 milijuna kuna i za taj ozbiljan projekt pristup EU novcu dobivamo već ove godine. To mi je danas ponovno potvrdio državni tajnik za financije u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Projekt dogradnje potpuno je spreman i aplicirat ćemo ga EU fondove čim se natječaj otvori, potkraj ove godine – rekao je R. Čačić.

- Što se tiče modernizacije lokalnih cesta, to je projekt o kojem s Gradom Ivancem razgovaramo već dvije godine. Prošle godine smo u suradnji s Gradom ušli u golem projekt u Bedencu „težak“ 4 milijuna kuna i spremni smo takvu suradnju i dalje nastaviti. S obzirom na to da ŽUC raspolaže nedostatnim novčanim budžetom, a Grad Ivanec spreman se uključiti u sufinanciranje, naravno da ćemo takvu ambiciju podržati i financijski je pratiti - kazao je varaždinski župan te potvrdio dogovore o modelima poboljšanja zdravstvene zaštite svih korisnika ambulanti Doma zdravlja Ivanec.

Na novinarsko pitanje o tome radi li se o svojevrsnom „pomirbenom“ sastanku dvaju čelnika, Batinić je kazao da jei, unatoč tome što su se u političkom prostoru znali verbalno sukobiti, proteklih godina njihova suradnja bila korektna i odvijala se uz međusobno uvažavanje. Tematika o kojoj se danas razgovaralo od interesa je za sve građane i zahtijeva ozbiljan rad i dobru volju obiju strana, a potvrđena je dogovorom o suradnji na više ključnih projekata od interesa za Ivanec i cijeli ivanečki kraj.

Upitan također o tome, župan Čačić kazao je da su „iskrenja“ u javnom prostoru sastavni dio politike te da kritike i primjedbe u političkom diskursu nisu ništa neuobičajeno. Međutim, kazao je da je i unatoč tome u Ivancu uvijek nailazio na dobru suradnju.

-S ozbiljnim ljudima uvijek možete razgovarati i naći rješenja. Na žalost, ima i previše onih koji traže alibi da do rješenja ne dođe – zaključio je Čačić.

print