Novosti

AGLOMERACIJA IVANEC Ivkom-vodama isporučeno specijalno vozilo za inspekciju sustava odvodnje vrijedno 1,18 mil. kn

Ponedjeljak

U sklopu intenzivnih priprema za početak radova na gradnji sustava Aglomeracije Ivanec, danas je Ivkom-vodama d.o.o. Ivanec isporučeno specijalno vozilo za inspekciju sustava odvodnje, vrijedno 1,18 milijuna kuna.

- Riječ je o sofisticiranom vozilu opremljenom kamerom za snimanje sustava odvodnje te laserskom opremom koja detektira i indicira oštećenja u sustavu odvodnje. To je prvo od tri specijalizirana vozila (sva tri zajedno vrijedna su 4,8 milijuna kuna) koja će u predstojećem vremenu stići Ivkom-vodama, a koja su namijenjena održavanju i čišćenju odvodnih sustava – kazao je na prigodnoj svečanosti primopredaje vozila direktor Ivkom-voda Edo Rajh.

Vozilo je isporučila tvrtka Agra trgovina iz Zagreba, koja je na natječaju bila najpovoljniji ponuđač.

Isporuka vozila tek je dio ovog golemog projekta koji se velikim dijelom financira iz EU fondova, države i Hrvatskih voda (Grad Ivanec sudjeluje u pokrivanju 6% potrebnih sredstava), a koji je „težak“ 173 milijuna kuna (bez PDV-a).

- Isporuka ovog vozila je indikativna i pokazuje da se sve više bližimo početku aglomeracijskih radova i početku realizacije ovog EU projekta kojim će upravljati Ivkom-vode. Već sutra očekuje nas novi sastanak sa zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda Davorom Vukmirićem na kome ćemo čuti nove informacije o tijeku raspisanih postupaka javne nabave i drugim detaljima projekta. Vjerujem da će postupci nabave proći u najboljem redu, da neće biti žalbi koje bi prolongirale početak radova te da ćemo s radovima moći krenuti u početkom ljeta – naglasio je gradonačelnik Milorad Batinić, aktualni predsjednik Skupštine Ivkoma d.d.

O tehničkim karakteristikama vozila izvijestio je predstavnik Agra trgovine Srećko Oroz.

Skupu su nazočili i predstavnici upravljanja i vođenja projekta Miljenko Čupić i Mladen Knežević te posebno istaknuli odličnu suradnju s timom ivanečkih Ivkom-voda i uputili im pohvalu na odličnom radu i kooperativnosti.

print