Novosti

GRADSKO VIJEĆE Javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Grada Ivanca

Srijeda

Na današnjoj elektroničkoj sjednici Gradsko vijeće Ivanec jednoglasno je, putem svog Odbora za izbor i imenovanje, pokrenulo postupak za izbor članova novog Savjeta mladih Grada Ivanca.

Budući da dosadašnjem Savjetu mladih istječe mandat, potrebno je imenovati novi saziv za razdoblje od 2021. do 2024. godine.

Kandidate za članove Savjeta mogu predložiti udruge koje rade s mladima i za mlade, učenička vijeća srednjih škola, studentski zbor sveučilišta i veleučilišta, podmladci političkih stranaka, sindikalne ili strukovne organizacije te neformalne skupine od najmanje 40-tero mladih. Prilikom isticanja kandidatura, potrebno je predložiti i zamjenika za svakog kandidata.

Inače, kandidati za članove Savjeta i njihovi zamjenici moraju biti u dobi od navršenih 15 do 30 godina, s prebivalištem ili boravištem na administrativnom području Grada Ivanca.

Pisane i obrazložene kandidature za članove Savjeta i njihove zamjenike podnose se Odboru za izbor i imenovanja putem Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Grada Ivanca, u roku 20 dana od dana objave javnog poziva na webu Grada Ivanca i u programu Radija Sjeverni FM.

Savjet se mora konstituirati u roku 30 dana od dana objave rezultata izbora, a konstituirajuću sjednicu novog Savjeta mladih sazvat će predsjednica Gradskog vijeća Ivanec.

Zbog zakonskih rokova i hitnosti problematike, ovo je ujedno bila i jedina tema 44. sjednice Gradskog vijeća, a u njenu sklopu je održan i Aktualni sat.

print