Novosti

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA GLAVNOG PARKA Opločano 620 m staza, nove klupe, park zasjao pod LED rasvjetom

Srijeda

Završnim radovima na uređenju spojeva staza i površina oko stare lipe, opločavanjem tlakavcima i zahvatima na kontaktnim površinama kraju je priveden projekt građevinske rekonstrukcije glavnog ivanečkog parka.

Investitor svih radova bio je Grad Ivanec, a u uređenje parka u protekle dvije godine uloženo je gotovo 2 milijuna kuna.

Ono što još preostaje u sljedećoj fazi jest dovoz zemlje, poravnavanje površina, sjetva trave i hortikulturno uređenje, što su radovi koje će u proljeće obavljati Ivkom d.d.

Radovima koji su se odvijali u dvije faze nekad oronuli park pretvoren je u prekrasno mjesto za izlazak, šetnju i druženje.

Prva faza obuhvaćala je njegovu biološku revitalizaciju, a provedena je 2019. godine.

Tada je u njemu uklonjeno staro i bolesno drveće te zasađeno 65 mladih stabala raznih vrsta i više od 900 sadnica ukrasnog grmlja.

Radovi u toj fazi stajali su gotovo 500.000 kuna. Projekt revitalizacije izradio je Hrvatski šumarski institut u Jastrebarskom, a realizirala ga je tvrtka Cedrus Forest iz Čakovca.

Druga faza radova, koja je obuhvaćala njegovu građevinsku rekonstrukciju, počela je najesen lani, tako da je tijekom jesenskih i zimskih mjeseci park bio veliko gradilište.

Tijekom radova uređeno je i tlakavcima popločano svih 620 metara parkovnih staza.

Na mjestu starog, oronulog paviljona izgrađen je nov, moderan (prema projektu Studija Nexar), koji će služiti kao otvorena pozornica za razne kulturne, zabavne i glazbene manifestacije.

Sve ove radove izvelo je poduzeće TTG iz Donje Višnjice.

U parku je usporedo radio i Ivkom d.d. Nakon što je po cijelom parku položio podzemne cijevi i instalacije za javnu rasvjetu te izbetonirao podloge za stupove, podigao je i kandelabre te na njih montirao LED rasvjetu.

Postavljeno je 16 kandelabra, nakon čega je park osvijetljen, što mu je u večernjim satima dalo sasvim novu, urbanu vizuru.

Postavljeno je i 15 novih klupa i 18 koševa za smeće.

Ovime je park u potpunosti uređen i sigurno je da će svoj puni potencijal pokazati u predstojećim mjesecima, kao mjesto okupljanja, zabave i druženja svih generacija.

print