Novosti

Ako na ivanečkom području ima osoba s područja stradalih u potresu, javite se Crvenom križu na 781-534

Ponedjeljak

Služba traženja Hrvatskog Crvenog križa moli sve koji su napustili svoje potresom pogođene domove da se jave društvima Crvenog križa najbližima mjestu njihova trenutnog smještaja zbog obnavljanja obiteljskih veza i pružanja humanitarne pomoći.

Osobe koje su s područja pogođenih potresom, a trenutačno su smještene na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Ivanec (gradovi Ivanec i Lepoglava te općine Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec) mole se da se jave na tel. 781-534.

Prikupljaju se i podaci o osobama koje su s potresom pogođenog područja otišle u druge dijelove Republike Hrvatske kod rodbine ili u druge smještajne kapacitete.

Crveni križ odgovara i na pojedinačne upite građana na traženje osoba za koje nemaju vijesti.

Građani koji su izgubili kontakt s članovima obitelji mogu se obratiti e-mailom na [email protected] ili pozivom na broj 0800 11 88.

Slijedom krizne situacije koja je nastala zbog potresa, Crveni križ obavještava da nastavlja s prikupljanjem donacija, a roba se prikuplja u prostorijama GDCK Ivanec radnim danom od 7 do 15 sati.

Donirajte ISKLJUČIVO sljedeće artikle:

PREHRAMBENI ARTIKLI:

Brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva, slatki namaz (marmelada, čokoladni), trajno mlijeko, kruh (dvopek/toast), voda, suho voće, orašasti plodovi. Posebno su potrebne konzerve.

HIGIJENSKI ARTIKLI:

Sapun, šampon, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, maramice (suhe i vlažne), toaletni papir, higijenski ulošci, štapići za čišćenje uha.

OSOBNA ZAŠTITA I OPREMA:

Medicinska maska, zaštitno odijelo, rukavice, naočale ili štitnik za oči, pregača, alkoholni dezinficijens za ruke, maramice na bazi alkohola, sredstvo za dezinfekciju prostora.

DODATNO: plastične žlice, vilice, noževi i tanjuri, grijalice, agregati, svjetiljke, električni kablovi i slično.

U crvenom križu naglašavaju da trenutačno na zalihi imaju dovoljno prehrambenih proizvoda, no bilo bi vrlo dobro donirati konzerve, higijenske artikle, pribor za jelo, grijalice, agregate i slično.

print