Novosti

STOŽER CZ I CRVENI KRIŽ Ne organizirajte samoinicijativno humanitarne akcije za potresom pogođena područja!

Srijeda

S obzirom na sve više najava raznih udruga za većim donacijama hrane i druge robe stanovnicima potresom pogođenih područja Petrinje, Siska, Gline i okolice, Stožer civilne zaštite Grada Ivanca i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec upozoravaju da samoinicijativno odvoženje humanitarnih pošiljki na te lokacije zbog više razloga nije prihvatljivo, a ni potrebno, te da postoji realna mogućnost da donacije ostanu nepodijeljene.

Kao što se tijekom večeri moglo čuti u medijima, skladišta Crvenog križa su puna, dok je s druge strane, velik broj stanovnika napustio gradove pa je i pitanje gdje će sva ta roba završiti. Razumljiva je i pohvalna želja građana da pomognu, no to će najbolje učiniti tako da svoje namjere koordiniraju s GD Crvenog križa te da poštuju upute koje je Crveni križ objavio na svojoj FB stranici i za koje mole da ih svi poštuju.

https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom-u-petrinji-i-sisku/10649?fbclid=IwAR3sBQ9Xpqsu3qvQAXGQV8nT5RokJqbDNVHGcC_rVkS4_D0JTqZUfo8xowY

print