Novosti

MUZEJ PLANINARSTVA Motivi Ivanca i Ivančice na božićnim čestitkama ivanečkih osnovnoškolaca

Četvrtak

Povodom Božića i Nove godine, Muzej planinarstva Ivanec i ivanečka Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog proveli su prigodnu aktivnost izrade božićnih čestitaka.

Izradu čestitaka osmislile su kustosica Ana Škriljevečki i učiteljica povijesti Suzana Jagić, a čestitke su kreirali učenici OŠ Ivanec pod mentorstvom S. Jagić u svojim kućnim ateljeima.

U svojem umjetničkom stvaranju učenici su se koristili različitim tehnikama i metodama, među kojima su akril, olovka, flomaster, bojice, tempere i ugljeni štapić te digitalnim alatima.

Za inspiraciju su im poslužile razglednice i fotografije Ivanca i Ivančice koje se čuvaju u zbirkama Muzeja planinarstva: fotografija s prikazom Starog grada Ivanca u zimsko vrijeme, razglednica Malezove ulice u snijegu i razglednica s prikazom piramide na Ivaščici pod snježnim pokrivačem.

U projektu su sudjelovali učenici: Karlo Mavrek, 6. c, Kristijan Strupar, 6. d, Dino Putar Veber, 6. c, Simon Herceg, 6. b, Laura Vuđan, 8. c i Rebeka Marković, 8. c.

Učenički radovi predstavljeni su videozapisom koji je kreirala A. Škriljevečki na Facebook stranici Muzeja planinarstva.

Aktivnost izrade božićnih čestitaka ostvarena je u sklopu projekta „Moj grad u muzeju“ koji i ove godine provode Muzej planinarstva i OŠ Ivanec.

print