Novosti

ZAKLADA GRADA IVANCA Novčane potpore bolesnoj djeci i odraslima te za bolje uvjete stanovanja siromašnih

Srijeda

Pod predsjedanjem privremene upraviteljice mr. sc. Lidije Kozina, u Gradskoj vijećnici održana je prva radna sjednica Upravnog odbora Zaklade Grada Ivanca.

Nakon usvajanja Poslovnika o radu Upravnog odbora te Pravilnika o kriterijima i postupku dodjele sredstava, Upravni odbor je u nastavku sjednice razmotrio 16 pristiglih zamolbi za pomoć.

Novčane potpore odobrene su za poboljšanje uvjeta stanovanja jednoj obitelji s djecom koja živi u trošnoj kućici, bez kupaonice, zatim, za pokrivanje dijela troškova terapija za teško bolesnu djecu te troškova lijekova za pojedine osobe s invaliditetom.

Nadalje, novčana potpora stići će i pojedinim građanima koji su zbog nesreća na poslu, fizičkih oštećenja i nemogućnosti daljnjeg rada dospjele u probleme egzistencijalne naravi, kao i pojedinim osobama koje se nisu u stanju brinuti za sebe.

Budući da je većina onih građana koji se Zakladi obraćaju za pomoć ujedno u tretmanu Centra za socijalnu skrb, za nekoliko upućenih zamolbi izvršit će se dodatna provjera i ispitati mogućnost osiguranja potpora preko Centra.

Sve zamolbe nisu pozitivno riješene, prvenstveno one koje nisu u skladu s kriterijima za koje zaklada dodjeljuje pomoć kao i jedna za koju je ocijenjeno da je neosnovana.

Podsjećamo, Zakladu je osnovao Grad Ivanec te za njen rad osigurao 50.000 kuna. Zaklada je zamijenila bivšu Fundaciju Pro vitae, koja se morala ugasiti po sili zakona, jer novim zakonom više nije predviđeno djelovanje fundacija.

Zakladi je u fokusu pružanje potpore svim osobama kojima je potrebna pomoć. To podrazumijeva odobravanje novčanih sredstava za pomoć u liječenju, u nabavci lijekova, za sufinanciranje troškova operativnih zahvata, za nabavu pomagala osobama s invaliditetom, pomoć obiteljima za socijalne potrebe i sl.

Zaklada će podupirati i izvrsnost u pojedinačnim dostignućima u obrazovanju te u sportu djece i mladih s područja grada Ivanca.

print