Novosti

Proračun Grada Ivanca za 2021. godinu glavna tema 42. sjednice Gradskog vijeća (petak, 18. prosinca)

Srijeda

Proračun Grada Ivanca za 2021. godinu s proračunskim projekcijama za 2022. i 2023., zajedno sa svim popratnim programima i planovima koji su sastavni dio najvažnijeg godišnjeg financijskog dokumenta, bit će glavna tema 42. sjednice Gradskog vijeća Ivanec sazvane za petak, 18. prosinca.

Slijedom aktualne epidemiološke situacije i zadnje Odluke  Nacionalnog stožera civilne zaštite o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije, a kojom je predstavničkim tijelima upućena preporuka da sjednice održavaju na daljinu, sjednica će biti održana elektronički.

S obzirom na to, svim vijećnicima poslane su precizne upute tajnika Gradskog vijeća o načinu i rokovima postavljanja vijećničkih pitanja, o podnošenju amandmana na proračun, načinu rasprave o točkama dnevnog reda i očitovanjima na raspravu, kao i o načinu glasovanja.

U vezi s time su im dostavljeni i obrasci za izjašnjavanje, raspravu i glasovanje.

Na dnevnom redu sjednice je 19 točaka, među njima i prijedlog četvrtog rebalansa proračuna za 2020. godinu, s pratećim izmjenama pojedinih gradskih programa (gradnje uređaja i objekata komunalne infrastrukture i javnih potreba u kulturi).

Rasprava o proračunu Grada za 2021. godinu pratit će i rasprava o svim programima koji ga čine, a to su: Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, Program održavanja komunalne infrastrukture, Program korištenja naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru na području grada Ivanca, Program utroška sredstava šumskog doprinosa te programi javnih potreba u kulturi, socijalnoj skrbi i sportu za 2021. godinu.

Sve to prati i obveza donošenja Odluke o izvršavanju proračuna za 2021.

Još je nekoliko točaka dnevnog reda vezanih uz funkcioniranje Grada i pojedinih gradskih ustanova u 2021.

U vezi s time pred vijećnicima će se naći i Odluka o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje predškolskog odgoja djece u dječjim vrtićima te usluge čuvanja, brige i skrbi o djeci predškolske dobi koju pružaju obrti za obavljanje djelatnosti dadilja.

Također, vijećnici će se očitovati i o Odluci o raspodjeli sredstava za redovito financiranje političkih stranaka u 2021. godini te o izmjenama i dopunama Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika.

Više točaka dnevnog reda odnosi se na prostorno-plansku tematiku.

Među njima je i Izvješće o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje gradskih prostornih planova.

Slijedom toga, pred vijećnicima će se naći odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Ivanca, Urbanističkog plana uređenja Ivanca i Detaljnog plana uređenja zone užeg centra Ivanca.

Nadalje, nekoliko točaka dnevnog reda odnosi se na planove djelovanja u 2021. vezanih uz sigurnosnu situaciju.

Riječ je prvenstveno o obvezi donošenja Plana djelovanja Grada Ivanca u slučaju prirodnih nepogoda kao i Plana razvoja sustava civilne zaštite u 2021. godini, s trogodišnjim financijskim učincima.

Ovu, potonju temu prati i dokument pod nazivom Analiza sustava civilne zaštite na području grada Ivanca u 2020. godini.

Sjednica će početi u 10 sati.

print