Novosti

ZIMSKA SLUŽBA Za borbu sa snijegom spremno 20 vozila i strojeva, 50 tona soli i 150 tona agregata

Srijeda

Komunalna tvrtka Ivkom d.d. pravodobno je izvršila sve pripreme za učinkovito funkcioniranje zimske službe u novoj sezoni.

Zimska služba operativno djeluje iz baze u Ivkomu i ima organizirano stalno 24-satno dežurstvo.

 U prvom i drugom prioritetu čišćenja je više od 60 ulica, nogostupa, odvojaka i parkirališta u Ivancu, 12 parkirališta pod naplatom (za njih se troškovi podmiruju iz prihoda Parkinga) te oko 170 nerazvrstanih cesta i odvojaka u svim mjesnim odborima na području grada Ivanca.

Za posipavanje ulica trenutačno je osigurano 50 tona soli 150 tona agregata, a bude li potrebno, naručit će se i veće količine, poručuju iz Ivkoma d.d.

Čišćenje ulica i nerazvrstanih cesta i u ovoj sezoni obavljat će se prema definiranom planu prioriteta čišćenja.

Kada počinje čišćenje ulica i cesta od snijega?

Čišćenje ulica u Ivancu i na nerazvrstanim cestama izvan Ivanca (po mjesnim odborima), počinje kada je visina snijega na kolniku viša od 5 centimetara. Gotovo sve ceste svrstane su u prvi prioritet čišćenja što znači da vozila na praktički istovremeno izlaze na sve ceste na području grada.

Početak čišćenja snijega određuje ophodarska služba Ivkoma d.d.

Vozni park

Za borbu sa snijegom ove zime spremno je ukupno 20 vozila i radnih strojeva i to tri kamiona s ralicom i posipačem, četiri rovokopača, dva komunalna traktora s ralicom i frezom za snijeg, minibagerom te vozilom za posipavanje, a na raspolaganju je i vozilo za prijevoz radnika.

Također, za potrebe zimske službe na cijelom gradskom području, Ivkom je sa sedam podizvođača zaključio ugovore o uklanjanju snijega i leda s prometnica.

Njima je definirano da će se podizvođači u čišćenje snijega uključiti sa sedam traktora s ralicama i drugim radnim strojevima.

Sve navedeno trebalo bi biti dovoljno za osiguranje zadovoljavajuće razine zimske službe na prometnicama širom grada.

U proračunu Grada Ivanca je za te svrhe u zimskom razdoblju 2020./2021. osigurano 400.000 kuna.

print