Novosti

U Ivancu od 1. do 26. XI. čak 544 zaraženih osoba; donosimo epidemiološku tablicu po JLS-ovima naše županije

Petak

Epidemija na području naše županije i dalje se razbuktava. Potvrđuje to i podatak da je tijekom protekla 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano 390 novih slučajeva zaraze korona virusom, a testirano je ukupno 778 uzoraka.

Na žalost, preminule su 3 osobe, čime je broj preminulih tijekom ovog mjeseca povećan na 83. Od početka epidemije u našoj je županiji od COVID-a preminulo 86 osoba.

Stanje je zabrinjavajuće i na području grada Ivanca, o čemu svjedoči podatak da je u razdoblju od 1. do 26. studenog evidentirano 544 osoba pozitivnih na korona virus.

U listopadu ih je bilo 142, a u cijelom razdoblju od 1. ožujka do 30. rujna – 14.

- Zbog izrazito snažno naglašenog lokalnog prijenosa virusa, vjerojatnost da prilikom svojih svakodnevnih aktivnosti naiđete na osobu koja je zaražena je svakim danom sve veća. Moguće je da je asimptomatska, da ima slabe simptome ili da će tek razviti simptome, ali je već sada jako infektivna. To što vidimo osobu, koja danas nema nikakve simptome, ne znači da ih za par dana neće dobiti ili da ne može proširiti virus. Zapitajte se već danas, biste li promijenili svoje ponašanje kad bi znali da je osoba koja je u vašoj neposrednoj blizini infektivna? Biste li se drukčije ponašali kad bi znali da postoji vjerojatnost da ste i sami zarazni? Tek kada svoje svakodnevno ponašanje prilagodimo tome, tek tada možemo, i to s vremenskim odmakom, očekivati da će se situacija početi popravljati. Sve počinje od nas samih. Nijedna mjera na papiru neće promijeniti situaciju ukoliko sami smatramo da se tiče nekog drugog – poručuje načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

U prilogu je tablica županijskog Zavoda za javno zdravstvo koja pokazuje trenutačnu epidemiološku sliku u gradovima i općinama naše županije.

print