Novosti

Projektima Ivanečkog sunca i Foruma za kvalitetno udomiteljstvo 50.000 kuna od Zaklade Zamah i HBOR-a

Srijeda

Odlične vijesti stižu pojedinim ivanečkim udrugama koje su svoje projekte kandidirale na natječaj Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah. Naime, Upravni odbor Regionalne komisije za procjenu građanskih akcija odlučio je novčano poduprijeti dva projekta ivanečkih udruga prijavljenih na natječaj Naš doprinos zajednici.

Projekt Ivanečkog sunca nazvan Igrajmo se zajedno (opremanje dječjeg igrališta u Ivancu antitraumatskim podlogama) Zamah je odlučio poduprijeti s 12.000 kuna, dok je projekt Foruma za kvalitetno udomiteljstvo - udomitelji za djecu nazvan „I kaj sad s nama?“ dobio 13.000 kuna potpore. Ovaj projekt usmjeren je na senzibilizaciju javnosti o problemima i potrebama mladih nakon izlaska iz alternativne skrbi (nakon navršenih 18 godina) te na javno zagovaračke aktivnosti ove populacije mladih. Kroz performans koji će izvesti članovi i volonteri Foruma nastojat će ukazati na činjenicu da sustav ne nudi rješenje za mlade koji izlaze iz alternativne skrbi.

Ono što naročito veseli jest podatak da je Zamah financirao 15 projekata iz cijele Hrvatske ukupno vrijednih nešto više od 190.000 kuna, a da su čak dva od njih iz Ivanca.

Dobra vijest stigla je i iz HBOR-a, na čiji se natječaj javilo više ivanečkih udruga. Zasad je potvrđeno da projektu Ivanečkog sunca (opremanje igrališta spravama za djecu s posebnim potrebama) stiže 25.000 kuna potpore. U kandidiranje projekata Ivanečkog sunca direktno je bio uključen i Grad Ivanec.

print