Novosti

I DALJE TEŠKA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA Preminule četiri osobe, među njima i naš sugrađanin

Ponedjeljak

U kontekstu vijesti da je korona odnijela život jednog našeg sugrađanina u ranim pedesetim godinama, a koja je ražalostila cijeli Ivanec, prenosimo informaciju Županijskog stožera civilne zaštite iz koje je očito da pandemija na području naše županije i dalje bukti. Apeliramo na sve građane da opasnosti od zaraze ne minoriziraju, već da se ponašaju odgovorno i prema sebi i prema drugima.

- Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 285 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 576 uzoraka. Varaždinska županija ovime u tjedan dana broji 1671 novih slučajeva, što je najviše do sada od početka epidemije. Broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je time dosegnuo vrijednost od gotovo 1000, što je i dalje najviša vrijednost među svim europskim regijama. Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio visokih 58%, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 49% - poručuju iz stožera.

- Broj hospitaliziranih se povećao pa se trenutačno na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze 193 osobe s težom kliničkom slikom. Od toga su 67 na odjelu infektologije, a 9 na ostalim odjelima u Varaždinu, 15 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 52 ih je u Klenovniku i 50 u Novom Marofu. Preminule su 4 osobe pozitivne na COVID-19, koje su bile na respiratoru i to dvije starije životne dobi i dvije srednjih godina, što nažalost, broj preminulih tijekom ovog mjeseca povećava na 60. Ukupno su do sada od početka ožujka evidentirane 63 preminule osoba pozitivne na COVID-19. S kućnog liječenja otpušteno je 198 osoba. U bolničkom sustavu Opće bolnice Varaždin trenutno je pozitivno 60 djelatnika, dok je 19 djelatnika u mjeri samoizolacije. Ovime je od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih na području Varaždinske županije dostigao brojku 6633. Aktivnih je 2278 – zaključuje se u izvješću Stožera CZ.

print