Novosti

Grad Ivanec ponovno u kampanji Udruge Prijatelji životinja „Obitelj na more, pas na ulicu?!“

Srijeda

Idućih dana na oglasnim pločama širom Ivanca bit će istaknuti plakati kojima će i Grad Ivanec apelirati na sve vlasnike pasa i drugih kućnih ljubimaca, da ih uoči odlaska na godišnje odmore ne lišavaju doma. Time se i Ivanec pridružuje kampanji „Obitelj na more, pas na ulicu?!“ koju na nacionalnoj razini provodi Udruga Prijatelji životinja, s ciljem osvješćivanja javnosti i problema napuštanja životinja.

Naime, i ove se godine može očekivati – kao i svakog ljeta, kada građani odlaze na ljetovanja - povećanje broja napuštenih životinja koje vlasnici zbog raznih razloga ne žele povesti sa sobom te ih izbacuju na ulicu. Takve životinje, lišene doma, počinju lutati ulicama, izložene su gladi, žeđi, raznim opasnostima, mučenju i iživljavanju od strane pojedinaca. Udruga Prijatelji životinja upozorava da izbacivanjem psa na ulicu građani ne samo da krše zakon, već pokazuju neodgovornosti i nedostatak empatije prema bespomoćnoj životinji te odgovornost za njeno zbrinjavanje prebacuju na suosjećajne građane i prenatrpana skloništa za napuštene životinje.

Na potrebu odgovorne brige o životinjama kao članovima obitelji, u ovogodišnjoj kampanji 'Obitelj na more, pas na ulicu?!' upozorava i popularni rock band Vatra, pozivajući na udomljavanje i prestanak napuštanja životinja.

Nažalost, problem neodgovornog ljudskog postupanja i napuštanja životinja prisutan je u svim gradovima Hrvatske, zbog čega je neophodno podizati razinu društvene svijesti o etičkoj i zakonskoj neprihvatljivosti takvog ponašanja.

Želeći ukazati na ovaj problem i istaknuti svoju opredijeljenost za dobro životinja, Grad Ivanec u suradnji s Udrugom Prijatelji  životinja apelira na sve vlasnike pasa, mačaka i drugih ljubimaca da se zbog nekoliko dana zabave i ljetovanja na moru ne lišavaju svojih četveronožnih ljubimaca i njihove posebne ljubavi, privrženosti i prijateljstva.

print