Novosti

IVANEC Dan sjećanja na Vukovar bez masovnih okupljanja i bez tradicionalne kolone sjećanja

Ponedjeljak

S obzirom na lošu epidemiološku situaciju, obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Ivancu će proteći bez većih okupljanja i bez uvriježenih manifestacija kojima su građani proteklih godina odavali počast svim vojnim i civilnim žrtvama Domovinskog rata i naročito, grada – heroja.

Kako bi se Dan sjećanja obilježio dostojno i s pijetetom, ali i uz poštivanje svih propisanih i preporučenih epidemioloških mjera, gradonačelnik M. Batinić u pozivu na službenu komemoraciju uputio je zamolbu svim klubovima vijećnika koji djeluju u Gradskom vijeću, MUP-u te braniteljskim udrugama da na odavanje počasti poginulima pošalju po jednog svog predstavnika, uz obvezu održavanja svih mjera zaštite i samozaštite.

Dan sjećanja u Ivancu će se obilježiti sutra, u utorak, 17. studenog, komemorativnim okupljanjem koje će početi u 16.15 sati na mjesnom groblju u Kamenici, gdje će biti odana počast poginulom vukovarskom branitelju Stjepanu Vusiću u povodu 29. obljetnice pogibije.

Nešto prije 17 sati će rodbina poginulih branitelja, izaslanstvo Grada Ivanca te predstavnici Policijske postaje Ivanec i braniteljskih udruga u Ivancu položiti bijele ruže na spomen obilježje poginulim ivanečkim braniteljima.

Nakon toga će ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko kod spomen obilježja predvoditi kratku molitvu za poginule i nestale vojne i civilne žrtve Domovinskog rata.

Misa za Domovinu počet će u župnoj crkvi u Ivanec u 18 sati.

Tradicionalna kolona sjećanja od župne crkve do spomen obilježja poginulim braniteljima ove se godine zbog epidemiološke situacije neće održati.

Svi građani pozvani su da sutra i prekosutra Dan sjećanja obilježe paljenjem svijeća i lampaša u svojim domovima, bez grupiranja na otvorenim prostorima.

print