Novosti

ZABRINJAVAJUĆE Od 01. 03. do 31. 10. na području Ivanca 156 zaraženih koronom, od toga u listopadu čak 142

Utorak

Epidemiološka situacija na području Varaždinske županije, ali i na području grada Ivanca je izuzetno zabrinjavajuća. 

Iz dana u dan povećava se broj oboljelih s težom kliničkom slikom i broj osoba kojima je potreban respirator. 

Situacija je loša pogotovo na području grada Ivanca. 

Prema podacima Epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u razdoblju od 1. ožujka do 31. listopada na području Ivanca registrirano je ukupno 156 oboljelih osoba, od kojih samo u listopadu 142.

Takav skok je i više nego zabrinjavajući jer pokazuje da na našem području broj zaraženih i oboljelih osoba raste u iznimno velikim postocima, što je znak za alarm.

-Više nego ikada prije ovisimo o suradnji naših sugrađana na način da se poštuju one najjednostavnije mjere i da se osobe koje su pozitivne na COVID-19 ili su bile u bliskom kontaktu s osobom pozitivnom na virus, pridržavaju uputa epidemiologa – poručuju iz Stožera civilne zaštite. 

Stoga ponovno ponavljamo i apeliramo na sve građane da se pridržavaju mjera koje su nam svima poznate, s posebnim pozivom na potrebu održavanja fizičke distance te izbjegavanje raznih privatnih i obiteljskih okupljanja. 

Molimo, ako se pozitivni na korona virus ili ste bili u kontaktu s osobom koja je pozitivna, slijedite upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su vam dostupne na poveznici: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/kratke-upute-sto-uciniti-ako-ste-pozitivni-na-koronavirus/
S obzirom na to da je u Varaždinskoj županiji jučer evidentirano rekordnih, više od 190 novih slučajeva zaraze (čime je broj ukupno zaraženih od početka pandemije porastao na ukupno 1900), županijski Stožer objavio je da razmišlja o uvođenju novih mjera ograničenja, dok je PU varaždinska najavila provedbu strožeg nadzora osoba kojima je određena obavezna mjera samoizolacije te osoba koje se liječe kod kuće. 

Inače, u razdoblju od 1. ožujka do 31. listopada na području naše županije bilo je 1.710 zaraženih osoba, od kojih je samo u listopadu oboljelo 1.488, što pokazuje da se zaraza rasplamtjela prošlog mjeseca.

Povezani dokumenti

print