Novosti

SVI SVETI Položen vijenac kod središnjeg križa na gradskom groblju Ivanec

Petak

U povodu Svih svetih, izaslanstvo Grada Ivanca predvođeno zamjenikom gradonačelnika Brankom Putarekom danas je položilo vijenac i zapalilo svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju u Ivancu.

Polaganju vijenca i molitvi za pokoj duša svih preminulih sugrađana, a osobito poginulih branitelja, nazočila je i rodbina poginulih, predstavnici braniteljskih udruga i Policijske postaje Ivanec, pojedini gradski vijećnici te Ivkoma d.d.

Za sve pokojne molitvu kod križa predvodio je ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko.

- I ove godine okupili smo se ovdje uoči svetkovine Svih svetih, kako bismo se prisjetili svih naših dragih pokojnika, prijatelja i znanaca, a osobito onih koji su dali život za domovinu, te se pomolili za njihove duše. Molimo za sve naše drage i bliske, za sve prijatelje i za dobro i mir koji su od njih potekli, te da se ne izgubi ništa od njihovih napora i onoga u čemu su bili veliki. Oni i dalje žive u nama i dalje nam zbore, a nama ostaje da se sjećamo njih, njihova života i svega što su nam ostavili – naglasio je, među ostalim, vlč. Stojko.

Okupljanje i molitva u povodu Svih svetih protekli su uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera (ograničen broj sidonika, fizička distanca, maske), pri čemu su svi klubovi vijećnika u Gradskom vijeću, Policija i udruge branitelja zamoljeni da na skup pošalju po samo jednog svog predstavnika.

print