Novosti

Vatra i Dečak na završnoj večeri Dana grada Ivanca „zapalili“ publiku

Utorak

Ivanec ne pamti takvu atmosferu kakvu su svojim koncertom u nedjelju priredili Vatra i Ivan Dečak. Malo je reći da su „zapalili“ i naprosto raspametili ogroman broj okupljenih fanova i obožavatelja koje su puna dva sata držali u sjajnom raspoloženju, a atmosfera je naprosto bila nezaboravna. Tomu je doprinio i sam Dečak kojemu se boravak u Ivancu jako svidio, pa nije štedio na pohvalama i komplimentima. Direktne pohvale s bine uputio je i samom gradonačelniku Batiniću s kojim se bend neformalno družio prije koncerta.

O tomu kakva je histerija vladala za Dečakom pokazuje da su ga obožavatelji u stopu slijedili svugdje po Ivancu, u potrazi za autogramima i selfijima ušli su i u Gradsku vijećnicu, a na šarm jedne od najpopularnijih grupa u Hrvatskoj nisu ostali imuni ni stariji, iz „old school“ generacije, pa stoga ne čudi da se gradskom špicom jedva moglo proći, a probiti se do bine bila je nemoguća misija.

Prije toga sjajno je bio posjećen i koncert Klape Kampanel koju Ivančani obožavaju, a i dečki su izveli odličan program i glazbom oduševili publiku. Službeni zabavni program završio je u kasnim satima, koncertom Tihomira Kožine.

Estradnog programa nije nedostajalo ni proteklih dana. U petak je program otvorio sastav Kao nekad te i više nego ugodno iznenadio sve one koji ih dosad nisu slušali, dok su standardno odlični Kavaliri u nastavku okupili širok krug posjetitelja koji su se odlično zabavljali uz popularnu glazbu koja je „nosila“ svojim ritmovima i svima poznatim stihovima. U nastavku su potom „raspalili“ dečki iz Trnje Live Acoustic banda te podigli štimung i okupili publiku koja se s njima zabavljala gotovo do zore.

Bogat estradni program održan je i od subote na nedjelju, kada su nastupili Jacques i Nina Kraljić, dok su se odlični Peti element i Breskvice pobrinuli za izvrstan štimung, glazbu i ples do duboko u noć.

Osim estradnog programa, tijekom trodnevne proslave održani su i brojni popratni programi i sadržaji.  Početak zabavnog programa u petak, 19. lipnja, koji je otvoren Malim ivanečkim festivalom u organizaciji Društva Naša djeca, „uprskala“ je kiša. Djeca su ipak sjajno odradila cijeli festival, nastupile su i plesne radionice modernog plesa, održana je modna revija u kojoj su djeca nosila proizvode Tvornice obuće Ivančica, koja je i nagradila troje prvoplasiranih. Lijepe nagrade za djecu osigurali su i Bernarda iz Pušćina i KTC Ivanec.

Čim je kiša prestala, popravila se i  atmosfera i napunila gradska špica, pa je mnoštvo posjetitelja pratilo nastupe KUD-a Itas pod vodstvom Petra Heheta i nastup KUD-a Strahoninec te pjevača Matije Martinčevića i Željka Dvorskog - Toma. Sjajnim nastupima publiku su oduševile i sve selekcije KUD-a Salinovec. Salinovčani su održali i modnu reviju starinskog donjeg rublja kojom su nasmijali publiku i izazvali zvižduke posjetitelja i oduševljenje (i) muškog dijela publike.

Subotnje jutro prošlo je u odličnom raspoloženju i prepunu gradsku špicu. Najprije su tete iz Dječjeg vrtića izvele lutkarsku predstavu Veliko putovanje malog puža.

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Milorada Batinića u središnjem programu na bini nastupili su KUD Rudolf Rajter pod vodstvom Jelene Gotal, mališani Dječjeg vrtića Ivančice, djeca iz Kulturno umjetničke udruge Stažnjevec, Ivanečko sunce, djeca iz Udruge građana Margareta, pa onda i djeca iz Udruge građana Prigorec uz pratnju Faringaša te Bedekovčanske mažoretkinje.

U večernjem programu, uz veliku nagradnu igru na kojoj su izvučene čak 54 nagrade koje su za  posjetitelje Ivanečkog gospodarskog sajma dodijelili izlagači, nastupile su Varaždinske mažoretkinje i anđelice, Povijesno – plesna skupina Kontea iz Konjščine i atraktivan plesni par Ivana Matić i Mateo Mudri.

Na štandovima su domaće i gostujuće udruge izložile sve moguće – od domaćih zlevki, gibanica i štruklji do raznih rukotvorina, starina, umjetničkih djela; pekle su se palačinke, izrađivali lončarski proizvodi, a najveći promet vladao je kod udruga vinogradara iz Ivanca i Salinovca. Svojim programom oduševio je i cirkusant Tontorino, a djeca su zabavu potražila u parku, gdje su ih čekali Ivanečki vitezovi i Trakošćanski streličari, dok su članovi udruge “Primitivni luk i samostrel“ – Red kneza Domagoja nudili zainteresiranima gađanje lukom i strijelom. Ivanečki gljivari priredili su izložbu gljiva, a Fauna je izložila male životinje. Ponudu Dana Ivanca obogatili su i zabavni parkovi, dok je gostujuća udruga iz Zagreba djecu oduševila facepaintingom.

Službeni program proslave Dana grada nastavlja se u srijedu, 24. lipnja, polaganjem cvijeća na spomen obilježje poginulim braniteljima Domovinskog rata u povodu Dana državnosti te svečanom misom u župnoj crkvi u Ivancu u povodu blagdana sv. Ivana Krstitelja.

print