Novosti

Rekordnih 30 ekipa na manifestaciji Ivanec kuha – prikupljeno 5.000 kuna za pomoć siromašnoj obitelji

Utorak

U povodu proslave Dana grada, u nedjelju, 21. lipnja, po peti put održano je tradicionalno natjecanje u kuhanju gulaša u kotliću pod nazivom Ivanec kuha. „Kotlić“ kojeg je i ove godine organizirao Grad Ivanec okupio je rekordnih 30 ekipa koje su u sjajnom raspoloženju u gradskom parku kuhale sve u šesnaest.

Manifestacija je bila humanitarnog karaktera, a gulaš se mogao dobiti uz dobrovoljni prilog koji nije mogao biti manji od 10 kuna. Gulaše je ocjenjivalo prosudbeno povjerenstvo u sastavu Josip Kelemen, šef kuhinje KTC-a Ivanec, Biserka Hranić, voditeljica kuhinje Osnovne škole Ivanec i gradska vijećnica Katica Levanić.

Glavne nagrade – poklon pakete Grupacije Pivac i kuhače koje je donirao Drvodjelac Ivanec osvojile su tri najuspješnije ekipe: najbolji gulaš skuhala je ekipa Planinarskog kluba Ivanec, drugu nagradu dobili su kuhari ekipe Udruge udomitelja Nada, dok su treće mjesto osvojili Nepobjedivi sa Šoštar brega čije je kuharske boje odlično obranio Franjo Peček.

Nagrade su dodijelili Biserka Fištrek, voditeljica Mesnice Pivac u Ivancu i gradonačelnik Milorad Batinić.

Četvrta nagrada Voćarnice Bagrem iz Lepoglave dodijeljena je najsimpatičnijoj i najveselijoj ekipi – članovima Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama Ivanečko sunce. Zabilježili smo i plemenitu gestu: OPG Zdravka Cafuka iz Cargovca za sve je ekipe osigurao po vrećicu mladog krumpira, no sve natjecateljske ekipe svojih su se vrećica odrekle u korist Nade, udruge koja zbrinjava udomljenu djecu te stare i nemoćne osobe.

Od prodaje gulaša prikupljeno je blizu 5.000 kuna, a sav novac uplaćen je gradskoj humanitarnoj fundaciji Pro vitae, za pomoć siromašnoj obitelji s dvoje djece koja živi u jednoj sobi, bez kupaonice.

„Kotlić“ u parku prerastao je u odlično druženje i zabavu, pa su se najuporniji razišli tek predvečer.

print