Novosti

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak otvorio 6. ivanečki gospodarski sajam

Utorak

Šesti ivanečki gospodarski sajam, održan u velikom izložbenom šatoru na središnjem ivanečkom trgu te pod štandovima na otvorenom, ove je godine okupio šezdesetak izlagača iz sedam hrvatskih županija i Grada Zagreba te iz Gornje Radgone.

Prigodno otvaranje sajma upriličeno je u petak, 19. lipnja, a odazvao mu se i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, čije je ministarstvo ove godine financijski poduprlo njegovo održavanje.

- Na žalost, sajmovanje u Hrvatskoj u zadnjih je desetak godina nazadovalo. Poduzetnici nisu imali vremena na ovakav se način promovirati, borili su se za svaku kunu i brinuli o tome kako preživjeti. Sada se sajmovi ponovno vraćaju u trend, a ovakvi sajmovi, poput ivanečkog, prilika su da ljudi vide i prepoznaju što Grad i cijela sjeverna regija mogu ponuditi tržištu. Ovo je jedan od modela na koji Grad pomaže svom gospodarstvu i kojim pridonosi rejtingu Varaždinske županije kao najkonkurentnije u zemlji – poručio je Vrdoljak.

Naglašavajući da je sajam jedan od načina na koji Grad promiče gospodarstvo Ivanca i Varaždinske županije, gradonačelnik Batinić naglasio je da Ivanec kao jedinica lokalne samouprave nastoji učiniti maksimalno za svoje poduzetnike i u praksi se afirmirati kao business friendly sredina. Izlagače i goste, među kojima je bio i saborski zastupnik Marijan Škvarić, pozdravila je i direktorica Poslovne zone Lana Labaš. Sajam je otvorio ministar Vrdoljak koji se potom u pratnji domaćina dulje zadržao u razgledavanju sajamske ponude i u razgovoru s izlagačima, a podosta toga je i kupio.

Obilazak sajma završen je pod pagodom generalnog pokrovitelja sajma - grupacije Mesna industrija Braća Pivac, PPK Karlovačka mesna industrija i Dalmeso, koja je za sve posjetitelje priredila bogatu degustaciju najrazličitijih proizvoda iz svoga asortimana.

 

print