Novosti

Studenticama, kćerima branitelja – članova županijskog UDVDR-a, darovana prijenosna računala

Ponedjeljak

UDVDR Ogranak Ivanec u subotu je, 3. listopada, u braniteljskim prostorijama u Ivancu bio domaćin svečanosti na kojoj su studenticama, kćerima hrvatskih branitelja – članova UDVDR-a Podružnice Varaždinske županije, uručena prijenosna računala.

Svečanosti su nazočili i Dubravka Kutleša Herljević, pročelnica Odjela za humanitarnu djelatnost UDVDR RH i Branko Družinić, predsjednik županijske podružnice.

Studenticama su prijenosna računala uručena u sklopu projekta „Pomognimo studentima - djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme (laptopa) – od Iloka do Dubrovnika!". Nazočnima se uvodno obratio predsjednik UDVDR Ivanec Ljudvek Cikač te istaknuo da je u sklopu toga projekta od 2015. godine županijskoj Podružnici UDVDR-a dodijeljeno 20 prijenosnih računala, od čega ih je 8 (plus jedan tablet) „završilo“ kod studenata - djece članova UDVDR Ogranak Ivanec.

Potom su studenticama Mateji Kokot iz Donje Voće, Mihaeli Šaško iz Žarovnice i Magdaleni Ratković iz Varaždinskih Toplica laptope uručili Slavko Čečura, predsjednik Ogranka Varaždinske Toplice, te Željko Đurin i Marijan Vusić, zamjenik predsjednika i član predsjedništva ivanečkog Ogranka.

Izrazi zahvalnosti za organizaciju i uspješnu provedbu ovoga projekta upućeni su Podružnici UDVDR-a Varaždinske županije i Ogranku Varaždinske Toplice, Computer Shopu Habek iz Ivanca te Općini Donja Voća.

Uz prijenosna računala, studenticama su uručeni i dodatni pokloni, majice, zastave, knjige i torbe za prijenosna računala koje su, uz Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH, u suradnji sa svojim sponzorima i donatorima zajednički osigurali Podružnica Varaždinske županije te Ogranci Ivanec i Varaždinske Toplice.

Donatori su i ove godine osigurali 70-ak prijenosnih računala koji su, temeljem iskazanih potreba s terena, a sukladno preporukama podružnica, ogranaka i klubova, pripremljeni za dodjelu u svim županijskim podružnicama UDVDR RH.

Zbog epidemiološke situacije ne organizira se uobičajeno, zajedničko svečano uručivanje informatičke opreme u Zagrebu, već se ona održavaju na terenu, u podružnicama i ograncima udruge diljem Hrvatske.

print