Novosti

Održana konstituirajuća sjednica Zaklade Grada Ivanca

Srijeda

Pod predsjedanjem privremene ravnateljice mr. sc. Lidije Kozina, u utorak, 29. rujna, u Gradskoj vijećnici održana je prva, konstituirajuća sjednica Zaklade Grada Ivanca. 

Odazvali su joj se svi članovi – dr. med. Diana Carević, dipl. soc. pedagog Robert Čusek, Mladenka Ravenski i dipl. polit. Ljiljana Risek, a pridružio joj se i gradonačelnik Milorad Batinić.

Marina Držaić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu, koji vodi administrativne poslove za Zakladu, podsjetila je na početku da se bivša Fundacija Pro vitae, koja je godinama skrbila o potrebitima na području grada, ugasila silom zakona, jer Zakon o zakladama više ne predviđa rad fundacija. Postupak oko aktiviranja početka rada zaklade ponešto se produljio zbog propisanog postupka njihova osnivanja, koji je složeniji nego kod fundacija.

Na svojoj prvoj sjednici članovi su donijeli Statut Zaklade, odluku o ovlaštenim potpisnicima te odluku o imenovanju M. Ravenski likvidatorom Zaklade.

Rad Zaklade novčano pomaže Grad Ivanec, koji je osigurao i njenu osnovnu imovinu – svotu od 50.000 kuna koja je položena na posebni bankovni račun.

Nakon što bude aktiviran žiroračun Zaklade, svi građani i pravne osobe koji žele pomoći njenu humanitarnom radu bit će pozvani da uplate novčani prilog. 

 Službenim konstituiranjem, Zaklada je faktički počela s radom pa će već na sljedećoj sjednici biti razmotreno više zahtjeva građana koji su već uputili zamolbe za pomoć i potporu.

print