Novosti

Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić otvorio vodoopskrbne objekte vrijedne 5,66 milijuna kuna

Četvrtak

Nakon pozdravnih riječi domaćina – gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića i direktora Ivkoma d.d. i Ivkom voda d.o.o. Mladena Stanka,  srijedu, 17. lipnja, u Ulici Rudolfa Rajtera u pogon je pušten vodospremnik Pilana II kapaciteta 800.000 litara vode. Riječ je o objektu od velike važnosti ne samo za Ivanec već i za gotovo cijelu bivšu ivanečku općinu, jer ovaj vodospremnik dovoljan je za dugoročnu i sigurnu opskrbu vodom Ivanca i cijelog šireg područja.

U uvodnoj riječi to je naglasio i M. Stanko, istaknuvši da bi Pilana II bila dovoljna i za snabdijevanje vodom cijelog područja Lepoglave na kojemu je još uvijek u funkciji veći broj privatnih vodovoda, što nije u skladu s pozitivnim zakonskim propisima. Vrijednost investicije je 2,74 milijuna kuna, a većinu sredstava osigurale su Hrvatske vode.

M. Batinić zahvalio je direktoru Hrvatskih voda I. Plišiću na korektnoj suradnji, to više zna li se da je ova javna ustanova izdvojila i visoka sredstva za izgradnju vodoopskrbne mreže u Prigorcu te da se u suradnji s njome uspješna suradnja odvija i na projektu Aglomeracije Ivanec, ali i nekoliko drugih projekata.

Vodospremnik je potom u pogon pustio I. Plišić. Okupljeni su se potom uputili u vodospremnik u Prigorcu gdje je, kao što je spomenuto, vodoopskrbna mreža također sagrađena uz veliku novčanu potporu Hrvatskih voda, a vrijedna je ukupno 2,92 milijuna kuna.

Puštanjem u rad ovih objekata Ivanec je u potpunosti riješio vodoopskrbu svih naselja i više nema kućanstava koja nisu priključena na sustave legalnih distributera vode. Ono što još preostaje jest uređenje priključaka vode u klijetima i pojedinim vikend naseljima, no i to je u planu za ovu godinu.

print