Novosti

GRAD IVANEC Novih 20 ugovora mladim obiteljima o dodjeli bespovratnih sredstava za rješavanje stambenog pitanja

Ponedjeljak

Ukupno 20 mladih obitelji većinom s područja Ivanca te dvije obitelji iz Bednje i jedna iz Nedeljanca (koje se doseljavaju u Ivanec), u petak su, 25. rujna, s Gradom Ivancem zaključile ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava iz gradskog Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Nakon što je u prvom krugu početkom srpnja ove godine ugovore o korištenju gradskih stambenih poticaja potpisalo 14 obitelji, ugovorima potpisanim u ovom, drugom krugu, broj korisnika stimulativnih mjera Grada za rješavanje stambenog pitanja povećan je na ukupno 34.

Na potpisivanju ugovora organiziranom u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora u Ivancu, okupljenima se obratio gradonačelnik Milorad Batinić:

-Ovakav interes pokazuje nam da je gradski Program mjera dobro osmišljen i da ima efekta. Naš program nadovezuje se na programe kojima država stimulira mlade u rješavanju stambenog pitanja. Sve što smo omogućili – oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade te subvencioniranje rate stambenog kredita u iznosu od 10% – način je na koji vam Grad dodatno pokušava olakšati financiranje, jer svjesni smo da je riječ o visokim novčanim obvezama koje ste preuzeli na dulji rok i da svaka novčana olakšica puno znači – naglasio je gradonačelnik.

Poručio je također da će Grad Ivanec dodjelom bespovratnih poticaja izaći u susret svim obiteljima koje se jave i koje ispunjavaju kriterije za korištenje gradskih poticajnih mjera.

Sve okupljene pozdravila je i resorna pročelnica Marina Držaić te podsjetila na mjere Grada za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

I ovoga puta mlade su obitelji izrazile zadovoljstvo gradskim Programom mjera. Mnogi od njih već koriste određene državne poticaje (APN), pa im dodatne olakšice u vidu oslobađanja od plaćanja komunalnog doprinosa, komunalne naknade i za otplatu kredita predstavljaju bitno olakšanje u servisiranju obveza.

print