Novosti

Obilježena 29. obljetnica pogibije Ivana Severa Nina

Ponedjeljak

Ostajući vjerni zavjetu da će se na grobu svog poginulog ratnog druga okupljati na svaku godišnjicu njegove pogibije, pripadnici specijalnih postrojbi bivše Općine Ivanec i ove su se godine u velikom broju došli pokloniti poginulom Ivanu Severu Ninu. Sever je poginuo 18. rujna 1991. prilikom operacije oslobađanja vojarne Jalkovečke žrtve u Varaždinu.

U nazočnosti majke i bliže rodbine poginulog, počast su mu odali i pripadnici 2. ivanečke bojne 104. brigade HV-a, predstavnici MUP-a i braniteljskih udruga, izaslanstvo Grada Ivanca na čelu s gradonačelnikom M. Batinićem te pojedinim županijskim i gradskim vijećnicima.

Molitvu na Ivanovu grobu predvodio je ivanečki kapelan vlč. Andrija Kopjar.

- I nakon mnogih godina ne jenjava osjećaj tuge zbog neočekivano i preranog ugašenog života ovog mladog čovjeka. No, koliko kod ova bol bila duboka, neka nam utjeha bude obećanje koje nam je Isus dao kad je rekao: „Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte! U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: ‘Idem pripraviti vam mjesto’? Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.“ U ovom obećanju Vječnosti Nino je već dobio svoje mjesto i svoj stan – naglasio je, među ostalim, vlč. Kopjar.

Nakon molitve na Severovu grobu, vlč. Kopjar predvodio je i molitve na grobovima poginulih ivanečkih branitelja Željka Putara Grdaka i Romana Ribića.

print