Novosti

BIVŠI RETRO Završeni kompletni radovi na uređenju unutrašnjosti novih društvenih prostora

Četvrtak

Zgrada u ivanečkoj Nazorovoj ulici 46 (u kojoj su nekad bili Glazbena i Autoškola te kultni kafić Retro, a koja je teško stradala u podmetnutom požaru) nakon opsežnih je građevinskih i obrtničkih radova spremna za otvaranje i korištenje.

U to su se uvjerili i predstavnici pojedinih udruga koji su proteklih dana s gradonačelnikom Miloradom Batinićem i resornom pročelnicom Marinom Držaić obišli novouređeni objekt. 

I dok je za potpredsjednika Kluba mladih Marka Friščića reprezentativan izgled novih prostora sam po sebi razumljiv (s obzirom na to da je, kao arhitekt, putem Studija Nexar i osobno sudjelovao u projektiranju, osmišljavanju njegova izgleda i uređenju), predsjednika KUD-a R. Rajter Darka Stanka moderno dizajnirani i reprezentativno uređeni prostori i više su nego ugodno iznenadili.

Ukratko, potpunim preuređenjem nekad zapuštenih unutarnjihprostora, zgrada je iznutra doslovce „bljesnula“. 

Udrugama na raspolaganju za rad stoje četiri velike dvorane s pretprostorom, koje će im omogućiti doista vrhunske uvjete rada.

-Ivanečka mladež oduvijek je željela prostor u kome bi se mogla družiti i sastajati, a ovime ćemo joj sada taj san konačno i ispuniti. Ovime ujedno ispunjavam obećanje dano ivanečkom Zboru o tomu da će im Grad urediti primjeren prostor koji će im omogućiti visoku kvalitativnu razinu rada. Potvrđuje to i podatak da su na stropu prostorije namijenjene (i) zborašima ugrađeni specijalni akustični paneli – izjavio je gradonačelnik Batinić.

Ono što još predstoji jest i gradnja fasade i uređenje okoliša te svečano otvaranje objekta i njegova primopredaja gradskim udrugama, koje će ga pretvoriti u kulturno i društveno okupljalište ivanečke mladeži i udruga civilnog društva.

Sve radove izveli su Instalacijski sustavi Tome Fištreka, a projekt uređenja potpisuje Studio Nexar iz Ivanca.

print