Novosti

NA ŠIREM PODRUČJU GRADA IVANCA 200.000 kuna u uređenje kanala i oborinske odvodnje

Utorak

Nakon učestalih oluja s ekstremnim količinama kiše zbog kojih je dolazilo do poplava i velikih šteta na javnoj infrastrukturi i privatnoj imovini građana, Grad Ivanec među prvim JLS-ovima u Hrvatskoj shvatio je svu ozbiljnost klimatskih promjena te već od 2018. godine intenzivno počeo ulagati u uređenje oborinske odvodnje.

Te je godine za uređenje kanala i propusta, koji su se dotad učestao izlijevali i plavili privatne objekte i javnu infrastrukturu, uložio više od 600.000 kuna. 

Rezultati takvih ulaganja na najkritičnijim lokalitetima bili su vidljivi odmah; izlijevanja i poplavljivanja su prestala, na veliko olakšanje i građana i gradske uprave. 

Na isti način s uređenjem odvodnje Grad je nastavio i lani, kao i ove godine. 

Tako su tijekom proteklih mjeseci na nizu lokaliteta pročišćeni i uređeni problematični kanali te sanirani cjevovodi i cijevni propusti.

Uređeni su tako sljedeći kanali: kod teniskog igrališta u Ivancu (potok Sinovčica), kanal Jarak u Salinovcu te kanali u Jerovcu Gornjem, između naselja Ribić Breg i Horvatsko te Mačkovec u Malezovoj ulici. 

Radove na njihovu uređenju izveo je Iskop MS Miroslava Šoštareka.

Dio radova izveo je Ivkom d.d. i to sanaciju cijevnog propusta u Gečkovcu, izradu mulde u Kotijašimsa i zacjevljenje jednog kanala u Lovrečanu, sanaciju cjevovoda ispod nogostupa u Gačicama, a očišćen je i kanal u MO-u Lančić.

Ukupna vrijednost svih navedenih radova je oko 200.000 kuna, a financirani su iz Programa održavanja Grada Ivanca za 2020. godinu. 

Radovi se nastavljaju i dalje, a intervenirat će se na još nekoliko kritičnih lokaliteta na kojima oborinske vode ugrožavaju kuće i okućnice građana.

print