Novosti

Uz Dan grada Ivanca: 2. sportski susreti Igrom do prijateljstva 2015.

Utorak

U organizaciji Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama Ivanečko sunce, u Srednjoj školi Ivanec održani su sportski susreti Igrom do prijateljstva. Igre su okupile stotinjak natjecatelja i gostiju. Uz domaćine, odazvali su im se i članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije, Udruge Ludbreško sunce i Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Krapina, u pratnji svojih roditelja, voditelja i mentora. Natjecanja su bila organizirana u pikadu, bacanju loptica, koluta i na visećoj kuglani, a najuspješniji su bili gosti iz Ludbrega. Ivanečko sunce osvojilo je drugo mjesto.

Susreti su započeli pozdravnim riječima predsjednice Organizacijskog odbora Eme Možanić i predsjednice Ivanečkog sunca Ljerke Rogina. Ona je posebne izraze zahvalnosti uputila volonterima koji nesebično pomažu članovima i poklanjaju im svoje slobodne vrijeme, a bez čijeg angažmana bi ovu manifestaciju bilo teško organizirati.

Svima okupljenima obratio se i zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač, a sportske susrete otvorio je Čedomir Bračko, zamjenik gradonačelnika Ivanca.

Sportski susreti organizirani su pod pokroviteljstvom gradova Ivanca i Lepoglave, Varaždinske županije te brojnih sponzora i donatora.

print