Novosti

Poziv udrugama u kulturi Grada Ivanca na savjetovanja za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2021.

Četvrtak

Ministarstvo kulture i medija u utorak je, 1. rujna, raspisalo Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Prihvatljivi prijavitelji na ovaj javni poziv su udruge civilnog društva čija je primarna djelatnost vezana uz kulturni sektor.

U cilju savjetovanja i što boljeg informiranja, Poslovna zona Ivanec d.o.o. sa svojim Projektnim uredom za EU fondoveidući će tjedan, od 7. do 11. rujna, organizirati individualnasavjetovanja za sve ivanečke udruge koje djeluju u području kulture, a koje su potencijalni prijavitelji na raspisani Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi.

Cilj savjetovanja je da udruge i u ovoj novonastaloj kriznoj situaciji iskoriste mogućnost bespovratnog sufinanciranja svojih projekata i programa iz vanjskih izvora te da svojeaktivnosti pokušaju usmjeriti i prilagoditi aktualnim okolnostima.

Savjetodavna pomoć za sve udruge je besplatna i ona je dio potpore kojima Grad Ivanec pomaže rad udruga civilnog društva.

Zbog aktualne epidemiološke situacije, raspored savjetovanja već je izrađen i dostavljen udrugama, kako se u prostorijama Projektnog ureda za EU fondove (u Poduzetničkom inkubatoru Ivanec, Vladimira Nazora 6/II) ne bi stvarale gužve i kršile propisane mjere zaštite od virusa COVID-19.

S obzirom na to, sve udruge pozvane su da se drže predviđenih termina te da na savjetovanje pošalju najviše dva svoja predstavnika.

Također, udruge se mole da dolazak svojih predstavnika obavezno potvrde na tel. 645-435 ili na e-mail projektni.ured@ivanec.hr

Prilikom dolaska potrebno je poštovati sve propisane mjere(nošenje maski, držanje razmaka, dezinfekcija ruku).

Udrugama se sugerira da – kao dio priprema za sastanak –prethodno definiraju glavne pravce rada i aktivnosti u 2021.godini te da na savjetovanje, po mogućnosti, dođu s već utvrđenim projektima koje planiraju provoditi i kandidirati ih za sufinanciranje u 2021.

Tijekom individualnih savjetovanja Projektni ured će, u dogovoru s Gradom Ivancem, udrugama pomoći u razvoju pojedinih novih ideja i projekata te im pružiti svu ostalu stručnu pomoć i potporu kako bi kod prijava na Javni poziv bile što uspješnije.

print