Novosti

NA STAZI DUGOJ 42 KM U subotu, 5. rujna, 1. brdski maraton Ivanec – Grebengrad – Novi Marof

Četvrtak

Uz novčanu potporu i pokroviteljstvo Grada Ivanca u subotu će, 5. rujna, iz Ivanca startati 1. brdski maraton Ivanec – Grebengrad – Novi Marof.

Utrku organizira Atletski klub Varaždin koji ju je ove godine (nakon prethodnih triju utrka koje su se održavale na 38 kilometara dugoj stazi od Ivanca do Grebengrada) produljio za 4 kilometara, čime je prerasla u brdski maraton.

Po riječima predsjednik AK Varaždin Josipa Lackovića, riječ je o ekstremnoj teškoj utrci koju mogu istrčati samo maratonci u vrhunskoj zdravstvenoj i fizičkoj kondiciji. 

Uz samu duljinu staze, oni trebaju podnijeti i druge izazove, među kojima je i visinska razlika od 1.600 metara te težak teren na stazi koja od Ivanca vodi preko Ivančice do Pokojca pa zatim preko Bele na Čevo i Grebengrad, sa završetkom u Novom Marofu.

Stoga će iz Ivanca startati samo 55 do 60 fizički najspremnijih trkača. 

Kako bi se omogućilo sudjelovanje i drugim atletičarima(kojima je maraton prezahtjevan), održat će se i kraća (trail) utrka na relaciji Završje – Čevo – Grebengrad – Novi Marof dugoj 14 kilometara.

Iz Ivanca maraton će startati ove subote u 9 sati pa pozivamo sve zainteresirane građane da s polazišne linije (na cesti kod crkve) isprate sve trkače na utrku dugu 42 kilometra.

Napominjemo da će se utrka održati uz poštivanje svih uputa Stožera civilne zaštite i preporuka HZJZ-a, a zbog aktualne epidemiološke situacije ove godine na njoj sudjeluju isključivo atletičari iz Hrvatske.

print