Novosti

DŠR SALINOVEC U nedjelju, 30. 08., biciklijada na relaciji dugoj 30 kilometara

Četvrtak

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec u suradnji s Turističkom zajednicom Ivanca kao suorganizatorom, te pod pokroviteljstvom Grada Ivanca, organizira tradicionalnu 9.biciklijadu „Med skrajski bregi“. 

Biciklijada će se održati u nedjelju, 30. kolovoza, s početkom u 10 sati. 

Prijave se primaju  na parkiralištu nove škole u Salinovcu od 9 do 9.45 sati.

Organizatori ove godine očekuju odaziv od oko 120 djece i odraslih. 

Za sve njih osiguran je topli obrok, a svi sudionici dobit će majicu biciklijade i tzv. bljeskalicu za bicikle pa su svi koji se namjeravaju pridružiti pozvani da na prijavu dođu što prije.

Ruta biciklijade je sljedeća: Salinovec – Osečka - Stažnjevec –Druškovec – Jerovec – Ivanec -Salinovec; duga je 30kilometara (oko 2,5 sata vožnje), s kraćim predahom kod Ribičkog doma u Ivancu. 

Ruta će dijelom voditi kroz Rajterovu ulicu, gdje će se svi sudionici zaustaviti kod Vesne Štruklec, čija je obitelj nekad posjedovala mlin, a koja će im na domaćem ivonjskomispričati zanimljive crtice iz povijesti ivanečkih melina.

Organizatori podsjećaju da sve maloljetne osobe – sudionici biciklijade, obavezno moraju nositi zaštitnu kacigu. 

Djeca od 6. razreda i mlađi mogu voziti samo uz pratnju jednog od roditelja, a djeca 7. i 8. razreda i do 17. godina mogu voziti samo uz potpisanu suglasnost roditelja (suglasnost se potpisuje kod prijave).

Kotizacija iznosi 30 kuna po sudioniku.

print