Novosti

U subotu, 22. 08., 15. memorijalni turnir za poginule vukovarske branitelje

Petak

U subotu, 22. kolovoza, održat će se jubilarni 15. memorijalni turnir za poginule vukovarske branitelje Stjepana Vusića, Tomu Jambora i Josipa Kapustića, pripadnike Zasebne postrojbe PU varaždinske, koja je herojski branila Vukovar od 11. rujna do 20. studenog 1991. 

Pokrovitelji ovog memorijala su gradovi Ivanec i Lepoglava koji ga novčano podupiru od samog početka njegova održavanja, te Ministarstvo hrvatskih branitelja. Ove će godine manifestacija biti održana na sportskom igralištu u Žarovnici, a svečanost otvaranja počinje u 17 sati. 

Poginulima će cvijećem i paljenjem svijeća prethodno počast biti odana i na njihovim grobovima, gdje će molitvu predvoditi vlč. Ivica Horvat.

Nakon prigodnih obraćanja gostiju te predstavnika pokrovitelja i organizatora, program se nastavlja dječjom nogometnom utakmicom i seniorskim malonogometnim turnirom. Iste večeri bit će proglašeni pobjednici turnira, a najboljima će biti uručene nagrade. 

Organizatori turnira su braniteljske udruge s područja Ivanca i Lepoglave – Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata - Ogranak Ivanec, HVIDRA Ivanec i Udruga Branitelji Hrvatske iz Lepoglave.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, turnir će se održati uz poštivanje svih propisanih i preporučenih mjera zaštite i samozaštite.

print