Novosti

GRADONAČELNIK M. BATINIĆ U OBILASKU GRADILIŠTA Završni radovi na sanaciji klizišta u Prigorcu

Četvrtak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić danas je obišao radove na sanaciji dvaju klizišta u Prigorcu (Jazvečine 1 i 2), koji se izvode na nerazvrstanoj cesti Prigorec – Željeznica.

Radovi su u završnoj fazi; obje klizišne lokacije su sanirane, a sada se izvode završni zahvati na cesti – postavljaju se kanalice i rubnjaci, nakon čega će na prometnicu biti položen asfalt.

-Ovi radovi bili su iznimno zahtjevni jer su se klizišta, a osobito ono sa zapadne strane, aktivirala na strmom i vrlo nepristupačnom terenu. Jedno od njih je razorilo cestu i njome posve onemogućilo promet te mještanima spriječilo pristup nekretninama, a ugrozilo je i okolne vikendice i kuće. Ovdje je odrađen ogroman posao i nakon što kolnik bude asfaltiran a pristupna cesta sanirana, vjerujem da će mještani biti zadovoljni – poručio je gradonačelnik.

Zadovoljstvo obavljenim radovima izrazio je i predsjednik MO-a Prigorec Ivan Kušteljega, dok je Krešimir Šoštarko, direktor tvrtke Završni radovi Krešo d.o.o. iz Krapinskih Toplica koja izvodi radove, kazao kako su i unatoč izrazito velikoj strmini na zapadnom klizištu i neugodnom terenu ipak uspjeli izvesti sve planirane zahvate. 

Radovi će završiti za oko tjedan dana, a vrijedni su gotovo 700.000 kuna. Za sufinanciranje sanacije  klizišta Grad Ivanec je od Hrvatskih voda uspio povući 415.000 kuna potpore.

Ovo je već šesto klizište koje je Grad uspio sanirati tijekom protekle 3 godine, a za što je iz Ministarstva graditeljstva i Hrvatskih voda dosad dobio blizu 2 milijuna kuna potpora.

print