Novosti

HODOGRAM ZA JAVNI POZIV ENERGETSKE OBNOVE OBITELJSKIH KUĆA Vodič za potencijalne prijavitelje

Utorak

Kako je bilo i najavljivano tijekom lipnja na održanim informativnim radionicama o Javnom pozivu za energetsku obnovu obiteljskih kuća, Poslovna zona Ivanec d.o.o. zajedno sa svojim specijaliziranim odjelom za EU fondove Projektnim uredom, izradila je hodogram za potencijalne prijavitelje.

Praktičan i sažet hodogram izrađen je s ciljem pojednostavljenja  svih koraka prijave za sve koji žele iskoristiti bespovratna sredstva i obnoviti svoju obiteljsku kuću. 

Prateći hodogram, fizičke osobe mogu prikupiti cjelovitu dokumentaciju potrebnu za prijavu te se lakše snaći na digitalnoj platformi Fonda za zaštitu okoliša, a koje je uspostavljena s ciljem podnošenja prijava na javni poziv.

Hodogram sadrži vizualno jednostavne te kratke i pregledne informacije o svim koracima koji prethode prijavi na javni poziv, a u završnom dijelu dane su i osnovne informacije o postupanju korisnika nakon objave rezultata i po završetku planiranog ulaganja.

Dugo očekivani Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća objavljen je 25. lipnja, a za provedbu Poziva zaduženo je Ministarstvo graditeljstva i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Podsjetimo, prihvatljivi prijavitelji su vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća, neovisno o godini izgradnje, a za sufinanciranje je prihvatljiva zamjena stolarije, krovišta ili pak izrada fasade. Navedene mjere energetske obnove povezane s ulaganjem u vanjsku ovojnicu kuće moguće je kombinirati s nekima od sljedećim mjera: sunčani toplinski sustavi, kotlovi na sječku / pelete, dizalice topline, fotonaponski sustavi.

Hodogram je dostupan u dokumentu na kraju članka.

print