Novosti

Niz sadašnjih i predstojećih radova i projekata u Ivancu – tema sinoćnjeg Zbora građana MO-a Ivanec I, II, III i IV

Četvrtak

U Kinu Ivanec sinoć je održan Zbor građana mjesnih odbora Ivanec I, II, III i IV. Uobičajeno održavanje Zbora građana u proljeće, ove je godine spriječila epidemijska situacija pa je sastanak održan sada, uz provedbu svih zaštitnih i samozaštitnih mjera.

Zbor je vodio gradonačelnik Milorad Batinić, koji je – s obzirom na iznimno velik broj raznih projekata i širinu građe - okupljene informirao o ponajvažnijim radovima i projektima koji su u tijeku, kao i o onima čija provedba počinje u idućim danima i mjesecima.

U Programu gradnje navodimo najvažnije: izrada glavnog projekta uređenja Trga hrvatskih ivanovaca i pripremni radovi koji su već počeli (izmicanje el. vodova iz zone trga); uređenje staza, obnova paviljona i urbane opreme u glavnom gradskom parku; izrada projektne dokumentacije za proširenje groblja u Ivancu (otkup zemljišta izrada Urbanističkog plana uređenja groblja Ivanec); izrada projekata za proširenje Ulice A. Cesarca i otkup zemljišta; rekonstrukcija Ulice E. Kumičića; izrada idejnog projekta za lokacijsku dozvolu za radove u produžetku Kolodvorske ulice i Ulice M. Hrga; uređenje prometne signalizacije (podizanje tzv. totema za poslovne subjekte); pripremni radovi za javnu rasvjetu u parku; javna rasvjeta u Nazorovoj ulici – kandelabri od pruge prema Elektri; uređenje dječjih igrališta itd.

Slijedi i modernizacija nerazvrstanih cesta i to odvojka kod vodospreme Pilana, odvojka Rajterove, produžetka vrtne, spoja Vrtna – Jezerski put).

Pojedini radovi planirani za ovu godinu u međuvremenu su završili (gradnja nogostupa u Novoj ulici, u rad je pušten bežični Internet u Ivancu, postavljena je javna rasvjeta u Preradovićevoj ulici, završena je revitalizacija parkovnih površina i sanacija drvoreda i dr.).

Gradonačelnik je građane informirao i o Programu održavanja komunalne infrastrukture, kao i o najvažnijim projektima na uređenju društvene infrastrukture (rasvjeta igrališta NK Ivančice, projekti dogradnje Dječjeg vrtića, projektna dokumentacija za uređenje prostora u tzv. braniteljskoj zgradi u Gajevoj ulici u koje će se seliti Gradska knjižnica, uređenja Kluba za mlade u objektu bivšeg Retra itd.).

Nazočni građani u nastavku su gradonačelniku postavili dugi niz pitanja: o nužnosti i rokovima gradnje parkirališta na groblju Ivanec, o predstojećim aglomeracijskim radovima, o mogućnosti uređenja igrališta u gornjem dijelu Ivanca, o problemima koje pojedinim građanima pričinjavaju slivne vode koje im se s nogostupa slijevaju u dvorište, o mogućnosti podizanja objekata za smještaj urni na groblju Ivanec, o cesti kroz Ivanuševec, o mogućnosti uređenja rampe za invalide prema parku iz Kukuljevićeve ulice, o brzoj cesti Varaždin - Ivanec – Krapina, o gradnji pješačko - biciklističkih staza od Ivanečkog Naselja do Stažnjevca, o rekonstrukciji NN mreže itd.

Na ta i druga pitanja, sa širim osvrtom na pojedine probleme, građanima je odgovarao gradonačelnik Batinić te ih pozvao na daljnju suradnju s gradskom upravom kako bi se slijedom pravodobnih kontakata i upozorenja uočeni problemi brže rješavali.

print